Накъде водят горските пътища?

Горските пътища ни отвеждат назад в историята на гр. Пирдоп.

На 1 юли 1920 г. в Пирдоп била основана първата местна финансова институция, наречена Популярна банка. Учредители са 14 пирдопчани, които имат общо 90 дяла, всеки по 100 лв. Още същата година банката отпуснала и първия си заем в размер на 4000 лв. А първото си общественозначимо начинание, Управителния съвет на институцията реализира в периода 1928-1929 г., когато построява градската баня.

Точно така – градската баня на ул. "Славци" 21, срещу църквата. Сградата на банята все още може да бъде видяна на мястото си, но реставрирана, достроена и превърната в модерен комплекс с хотел, ресторант и бар, в които можете да изкъпете не тялото, а душата си в артистична атмосфера, домашна и качествена храна, хубава музика и невероятно обслужване.

Комплекс "Горски път" разполага с леглова база от 12 спящи места. Ресторантът е подходящ както за малки семейни или приятелски събирания, така и за по-големи фирмени мероприятия и лични празници (сватби, кръщенета), за организирането на които ще получите професионална консултация и специална отстъпка според събитието.

Дизайнът на комплекса е уникален с артистичността си, която по несравним начин съчетава природните елементи с модернистичните. Стените едновременно са обладани от плъзгащите се по тях клони на брези и украсени от нежни абстрактни картини. Мебелите, както в ресторанта, така и в хотелската част са нестандартни и изработени от дървени палета. Барът се помещава в сградата на старата баня, която е запазена и дори тук-там можете да видите оригиналните тухли, а високият таван е декупажиран с вестници.

Менюто на ресторанта е впечатляващо и новаторско за гр. Пирдоп. Съчетава в себе си традиционни български гозби, класически италиански ястия, както и тайни домашни рецепти, от които ще си оближете пръстите. От ранни зори центърът на Пирдоп ще ухае на домашни закуски (мекици, палачинки, баница, тутманик, погача), а в делничните дни за обед ще има разнообразно меню, което спокойно може да сравните с гозбите, сготвени у дома. Във вечерните часове ще имате възможност да получите различни комбинации от напитки и подхождащите им мезета на невероятни цени. А ако очаквате гости и нямате възможност да се справите сами с менюто, майстор готвачите на "Горски път" ще ви помогнат, като сготвят вместо вас, а вие просто отнесете всичко вкъщи.

Собствениците, които са в този бранш от дълги години, гарантират високо качество, както и постоянно обновяване и разнообразяване на менюто със стари домашни рецепти и изненади от света на модерната кулинария. За тях няма компромис по отношение на продуктите и готвенето – всичко трябва да е качествено, прясно приготвено и красиво поднесено.

Тяхното мото е: "Ние готвим за Вас с любов и внимание!"


Местоположение:
Капацитет: 15 гости
Единични стаи: 6
Двойни стаи: 6
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
телевизор:
Георги Балабанов