Комплекс Кривини Комплекс Кривини Комплекс Кривини Комплекс Кривини Комплекс Кривини Комплекс Кривини Комплекс Кривини

Етнографски комплекс „Кривини“, е разположен в местност „Гагата“, на 1 км. североизточно от с. Кривини. Намира се на 10 км. от главен път Варна – Бургас при с. Старо Оряхово или 45 км. от гр. Варна и 60 км. от кк Сл. Бряг. Достъпен е от междуселишния път Солник – Кривини – Долни Чифлик, от който на около 300 м. от главен път Кривини – Долни Чифлик се отклонява асфалтов път до обекта.

Етнографски комплекс Кривини е реплика на търговско-занаятчийска улица от възрожденския период, идеално вписваща се в естествените дадености на местността. Основната цел на етнографския туристически комплекс, е да представи и запознае посетителите с традиционния бит и занаяти от регионалната фолклорна област по времето на българското възраждане.

На територията на комплекса са разположени:

механа

кафене

енотека, предлагаща богато разнообразие български вина

тъкачница

часовникова кула

къщи за гости

Етнографският комплекс разполага със собствен паркинг за ползване от посетителите и охрана, осигуряваща безопасността в комплекса.

На гостите на комплекса можем да предложим дегустация на български вина, традиционни български ракии, национална кухня. Всеки петък и събота в комплекса гостуват на живо музикантите от група пендари.

Местоположение:
Капацитет: 22 гости
Двойни стаи: 5
студиа: 3
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
климатик:
Отопление:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0878 *** ***
покажи телефона
Марияна Граменова
Марияна Граменова