Комплекс Осмарски къщи Комплекс Осмарски къщи Комплекс Осмарски къщи Комплекс Осмарски къщи Комплекс Осмарски къщи Комплекс Осмарски къщи Комплекс Осмарски къщи Комплекс Осмарски къщи

Къща за гости "Осмарски къщи" се намира в с. Осмар, на 15 км от гр. Шумен.

Комплексът включва: стара селска къща, строена през далечната 1881 г., състояща се от три стаи, всяка от тях със самостоятелен санитарен възел и всички удобства за едно приятно прекарване; втора къща, построена през 1934 г. В нея се намира механата, запазена в автентичния си вид, напомня известната картина на Мърквичка "Ръченицата". В уютната обстановка до голямата каменна камина и подбрано вино може да опитате традиционни ястия, приготвени по стари осмарски рецепти. През 2008 г. двете къщи са обединени с пристройка, в която се намират сауна, фитнес и още четири стаи, които по дух и архитектура не отстъпват на стаите намиращи се в старата част.

Село Осмар е разположено в полите на Шуменското плато предлагащо мнгобройни туристически маршрути, един от които е до Костадиновия скален манастир, датиращ от 13-14 век. Според Баба Ванга, това е едно от 4 местата в България с много висока енергия. В непосредствена близост се намират много исторически паметници като Мадарския коник , защитен от ЮНЕСКО, първите български столици Плиска и Преслав и др.

Селището е известно и с ароматните си вина, които се правят във всяка къща, но най-вече със запазената си марка - осмарски наложен пелин. На неговия автентичен и неподправен вкус, както и на други подбрани от региона вина, мажете да се насладите в уютния ни кът за дегустация.

Местоположение:
Капацитет: -
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0898 *** ***
покажи телефона
Теодор Христов
Теодор Христов