Комплекс Стефанови къщи Комплекс Стефанови къщи Комплекс Стефанови къщи

"Стефанови къщи" се намират в живописна местност на брега на язовир Кърджали, само на 7 км от град Кърджали, в спокойното туристическо село Главатарци.

На площ от 1300 кв.м са разположени три къщи, изградени в стила, традициите и духа на Източните Родопи. Старата, най- рано построена, е постоянен дом на стопаните, а Голямата и Малката къща дават подслон на гостите, избрали да отседнат тук.

Комплексът предлага чудесни условия за Вашата ваканция, почивни дни, посрещане на празници, организиране на тържества, приятелски срещи, потапяйки се в атмосферата на домашен уют сред спокойствието на природата, далече от шума на града.

Къщите за гости разполагат с 24 места, разпределени в една единична стая, две двойни, пет тройни и един апартамент с кухненски бокс. Всяка стая е уютно обзаведена с всичко необходимо за приятен престой, разполага със самостоятелен санитарен възел с душ, сателитна телевизия, безплатен Wi–Fi интернет, климатик и централно парно отопление за зимния сезон. Голямата къща за гости е разположена в източния край на двора. Предната част е на два етажа. На първия етаж, обединени в общо просторно помещение се намират голяма трапезария с камина, напълно оборудвана кухня с всички удобства за самостоятелно приготвяне на храна, складово помещение с хладилници и шкафове и санитарен възел, достъпни за всички гости по всяко време. Външна стълба води до втория етаж, където има две двойни стаи с тераси, а общата голяма, покрита веранда открива великолепна панорамна гледка към цялата местност и дава възможност да се изживеят неповторими родопски залези. В другата част на къщата, на ниво терен, стъпаловидно са разположени четири стаи и апартамента. Стаите са самостоятелни с директен достъп от двора, като пред всяка е обособена малка покрита веранда с маси и столове и изглед към язовира. Малката къща е сгушена в северозападния край на двора и създава усещане за дискретност и уединение. Разполага с две самостоятелни стаи с обща покрита дървена веранда и релаксиращ изглед към гората и водата.

Затвореният двор, красиво терасиран, използваните естествени материали - дърво и камък, приятно разположените кътове за почивка и сенките на дърветата придават допълнителен чар на мястото. На разположение на гостите има детски кът, шезлонги с чадъри и летен душ, барбекю и пещ.

При желание може да разнообразите престоя си с възможностите, които предлага региона в областта на културно-историческия, планински, ловен, риболовен и воден туризъм и да отнесете вълнуващи и трайни спомени след престоя си в "Стефанови къщи".

Местоположение:
Капацитет: 24 гости
Двойни стаи: 3
Тройни стаи: 4
апартаменти: 1
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:
телевизор:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0887 *** ***
покажи телефона
Диана и Стефан Стефанови
Диана и Стефан Стефанови