Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща

Комплексът разполага с 30 места, разпределени в 15 стаи, няколко от тях с възможност да се използват като тройни (спалня и второ легло). Всяка стая е със самостоятелна баня, тоалетни принадлежности и козметика за всеки гост.

Стаите са оборудвани с хладилник, телевизор, кана за топла вода, чай и кафе.

"Цуцовата къща" е строена малко преди Освобождението (1878 г.). Горяла е, когато турците са опожарили града, но темелът който е поставен остава, за да я съживи отново.

Къщата е обявена за паметник на културата (в брой 98 на Държавен вестник от 1964 г.) Тя е една от малкото, съхранили възрожденския дух на града. Заедно със новата сграда построена във стила на Възраждането, образува архитектурен ансамбъл, преплитащ в себе си манастирската архитектура и симетрично разположената пловдивска възрожденска къща!

Механата е самостоятелна само за гостите на къщата, състои се от две преходни помещения, свързани с оборудвана кухня със всичко необходимо за приготвяне на храна и всякаква необходима посуда.

Мястото е подходящо за празнуване на рождени дни, семейни поводи и юбилеи, тъй като е под нивото на земята и е естествено шумоизолирано със каменните зидове, които са 1.60 м. дебелина.

Зиданите печки, долапите, дървените тавани, традиционните черги, миндерите, железните кревати ще ви потопят в една различна атмосфера - атмосфера с усещане за дом.

Отоплява се с локално парно през зимата и приема посетители целогодишно.

Разположена е в самия център на града, обградена е с двуметрови зидове, зад които тя е запазила самобитния български дух и топлина на семейното огнище.

Не по-малко богатство е и градината в двора, където цяло лято цъфтят рози, мушката и какви ли не цветя, зеленее чимшир, който може би е връстник на къщата. Също толкова стар е и дрянът, а плодовете му са три пъти по-едри от обикновените.

На разположение на гостите, които искат да се изявят като кулинари, са оборудвана кухня, камина, барбекю и старовремска пещ, в която се побират не само гювеч или кокошка, но и цяло агне. На тях гостите могат да приготвят любимите си специалитети, с които да учудят дори домакините. Те пък със сигурност ще ви изненадат с пивкото домашно вино и благата калоферска ракия.

Цуцовата къща е носител на множество сертификати за качество и гостоприемство през годините - Зелена къща; Автентична България; Цветна естетика; Pan Parks; ARD; The University of Tennessee; VEGA; Член на Българската асоциaция за алтернативен туризъм и т.н, постигнати благодарение на доволните туристи, наложили я като едно от местата в България част от нейната прелест.

Местоположение:
Капацитет: 30 гости
Двойни стаи: 15
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Провеждане на събития

Комплексът е подходящо място за провеждане на следните събития:

  1. Младежко парти
  2. Шумни празненства
  3. Фирмено парти
  4. Семейни празненства
  5. Детски рожден ден
Условия за повеждане на събития:
Механата е само за групата, под нивото на земята и е естествено шумоизолирана!

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Николай
Николай