8-ми Декември Коледни празници Нова Година
  Свободна   Свободна   Заета
Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща Комплекс Цуцовата къща

"Цуцовата къща" е строена малко преди Освобождението (1878 г.). Горяла е, когато турците са опожарили града, но темелът който е поставен остава, за да я съживи отново.

Къщата е обявена за паметник на културата (в брой 98 на Държавен вестник от 1964 г.) Тя е една от малкото, съхранили възрожденския дух на града. Заедно със новата сграда построена във стила на Възраждането, образува архитектурен ансамбъл, преплитащ в себе си манастирската архитектура и симетрично разположената пловдивска възрожденска къща!

Комплексът разполага с 30 места, разпределени в 15 стаи, няколко от тях с възможност да се използват като тройни (спалня и второ легло). Всяка стая е със самостоятелна баня, тоалетни принадлежности и козметика за всеки гост.

Стаите са оборудвани с хладилник, телевизор, кана за топла вода, чай и кафе.

Механата е самостоятелна само за гостите на къщата, състои се от две преходни помещения, свързани с оборудвана кухня със всичко необходимо за приготвяне на храна и всякаква необходима посуда.

Мястото е подходящо за празнуване на рождени дни, семейни поводи и юбилеи, тъй като е под нивото на земята и е естествено шумоизолирано със каменните зидове, които са 1.60 м. дебелина.

Зиданите печки, долапите, дървените тавани, традиционните черги, миндерите, железните кревати ще ви потопят в една различна атмосфера - атмосфера с усещане за дом.

Отоплява се с локално парно през зимата и приема посетители целогодишно.

Разположена е в самия център на града, обградена е с двуметрови зидове, зад които тя е запазила самобитния български дух и топлина на семейното огнище.

Не по-малко богатство е и градината в двора, където цяло лято цъфтят рози, мушката и какви ли не цветя, зеленее чимшир, който може би е връстник на къщата. Също толкова стар е и дрянът, а плодовете му са три пъти по - едри от обикновените.

На разположение на гостите, които искат да се изявят като кулинари, са оборудвана кухня, камина, барбекю и старовремска пещ, в която се побират не само гювеч или кокошка, но и цяло агне. На тях гостите могат да приготвят любимите си специалитети, с които да учудят дори домакините. Те пък със сигурност ще ви изненадат с пивкото домашно вино и благата калоферска ракия.

Цуцовата къща е носител на множество сертификати за качество и гостоприемство през годините-Зелена къща; Автентична България; Цветна Естетика; Pan Parks; ARD; The University of Tennessee; VEGA; Член на Българската Асоциaция за Алтернативен Туризъм и т.н, постигнати благодарение на доволните туристи, наложили я като едно от местата в България част от нейната прелест.

Местоположение:
Капацитет: 30 гости
Двойни стаи: 15
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0887 *** ***
покажи телефона
Николай
Николай