Къща за гости Андоновата къща

село Везенково · община Сунгурларе, област Бургас

"Андоновата къща" за гости се намира в село Везенково - на 18 км. от Сунгурларе, 15-30 км. от Медвен, Жеравна и Котел, и 90 км. от Бургас - в Стара планина, край река Луда Камчия.

"Андоновата къща" и къщите в Жеравна - на 29 км. от Везенково - са сродни, но и взаимнодопълващи се туристически продукти. Калдаръмът на Жеравна плюс възможностите на големия двор към "Андоновата къща"...

Къщата е съчетание от стил и комфорт, а дворът и минаващият край него поток позволяват дълбоко потапяне сред природата. Екологичната насоченост е ярко изразена.

Трифон Зарезан е официален празник в община Сунгурларе. В града има музей на лозарството и винарството.

"Андоновата къща" за гости предлага три стаи и едно апартаментче, от които две са с категория 2 звезди и 2 с категория - 3 звезди. За стаите от по-високата категория е характерно богатото насищане с детайли. Капацитетът на къщата е 9 + 6 легла.

Извън къщата има трапезария, позволяваща самостоятелно приготвяне на храна. Местата за сядане в нея съответстват на разгърнатия капацитет на къщата. Трапезарията е тип "механа" - с дърво и камък, камина, богат набор битови детайли, пълен комплект кухненско оборудване и посуда, билки.

Отопление: в стаите е парно, в апартамента - печка тип камина.

Телевизия - във всички стаи, включително и в механата - цифрова.

Възможност за ползване на библиотека.

Във всяка стая има кошница с лавандула.

В двора: паркинг, люлка с възглавници, шезлонги; декоративна, овощна и зеленчукова градини и ливада; големината и релефът на двора позволяват различни физкултурни занимания, гири за гимнастика.

Наличие на каяк с товароносимост 143 кг., който може да се ползва за разходка в река Луда Камчия и язовир Камчия, за риболов /има 2 гнезда за въдици/, както и за екстремни спускания по реката.

Други възможности: риболов, лов, преходи до калетата и други местности, екскурзии до Жеравна, Котел и Сунгурларе; комбиниране с отдих на морето.

Възможност за дегустация и покупка на качествени вина от реномирани частни винопроизводители от Сунгурларе и региона.

Хан Крум Страшний може би е напоил коня си в потока край двора на "Андоновата къща" преди да започне битката с Никифор.

С каяк по р. Луда Камчия край с. Везенково

https://www.youtube.com/watch?v=Y4_QnhgHoGQ

Местоположение:
Цялата къща: 12 гости
Двойни стаи: 2
Тройни стаи: 1
Апартаменти: 1
Интернет:
телевизор:
кабелна телевизия:
Безжичен интернет:
Отопление:

Видео

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0877 *** ***
покажи телефона
Андон Андонов