Къща за гости Боровата къща

село Черни Осъм · община Троян, област Ловеч

Къща за гости Боровата къща Къща за гости Боровата къща Къща за гости Боровата къща

"Боровата къща" се намира на 7 км. южно от с. Черни Осъм в Махала – Нешковци, по поречието на река Черни Осъм. Дълбоко в планината и близо до биосферния резерват Стенето(595 метра н.в.), тя е свързана с високопланински път, не е електрифицирана, ползват се местни енергийни и водоизточници. Къщата разполага с аграгат, осигуряващ електрическо захранване 24 часа в денонощието.

"Боровата къща" е на над 100 години, но благодарение на любовта на хазяите към родното огнище, и умелите ръце на балканджийските майстори, от скоро тя е реставрирана и е готова да приюти всеки странник, ценящ покоя на балкана и аромата на гозбите на леля Кина.

Ние Ви предлагаме почивка, ваканция или уикенд в Троянския балкан, в близост до с. Черни Осъм, Троянския манастир или град Троян.

Къщата разполага с 1 двойна 2 тройни и една четворна стаи. Стаите ползват 2 общи санитарни възела с баня и тоалетна. Всички стаи са уютно обзаведени с мебели от дърво и традиционни български черги.

Клиентите могат да ползват трапезария с голяма "балканджийска маса" за 10 – 12 човека, и разбира се камина, която дава възможност да се насладите на топлината и уюта на живия огън.

Храненето е самостоятелно или организирано (при предварителна уговорка), като приоритетно Ви предлагаме традиционна балканджийска кухня – много манджиджки за които се сещате често , но не винаги Ви остава време да си ги приготвите . Бихме могли да уговорим и нещо по-специално по Ваш вкус и желание. Къщата разполага с пещ за печене на хляб, в която можем да Ви приготвим и цели агънца, прасенца или нещо по Ваш избор.

За тези, които желаят да се насладят на ароматно печено месце, собствениците предлагат външно барбекю около което винаги е весело и много вкусно.

За вашите деца и техните забавления скоро ще бъде изграден обособен детски кът с люлки, пързалки и детски басейн.

Допълнителни услуги и развлечения:

Районът е подходящ за: релаксация, туризъм, разходки, спортуване в планината, каране на велосипеди в планината, посещение на исторически забележителности.

Oрганизира се преход по Еко пътеки, религиозен туризъм с посещение на Троянския Манастир, посещение на забележителноста: "Кралимарковата дупка", туристическа обиколка на историческите забележителности в с. Черни Осъм, Орешак и околностите.

Местоположение:
Цялата къща: -

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Николай Боров
Николай Боров