Ако търсите тихо и спокойно кътче, където да се откъснете от ежедневието, то къщата за гости в село Боженица е Вашето място! Тук можете да релаксирате, като се насладите на чист въздух и красива природа.

Новопостроената къща за гости е на два етажа, напълно обзаведена и разполага с първи етаж-кухня, трапезария, хол с камина, баня/ тоалетна и 1 самостоятелна стая / спалня/. На втори етаж - 1 спалня със собствена баня/тоалетна и тераса, 2 спални с обща тераса, като едната е с допълнително преходно помещение и едно легло. В коридора има обща баня с тоалетна. Всяка стая в тази къща за гости е оборудвана с телевизор с плосък екран с кабелни програми. Подовете и на двата етажа са от естествен дъбов паркет, окачени тавани и стени с латекс. Къща за гости предлага голяма веранда с изглед към планината и градина.

Вилата е с локално отопление. Максимален капацитет 9+2 места. Луксозно строителство.

В къщата има настолни игри, професионална мишена за дартс – Unicorn. Предлагаме и споделен туризъм - посещение на био ферма и конна база ”Пагане”, възможност за риболов.

Селото се намира в западна България, на 20 километра от град Ботевград и 79 километра от столицата. Разположено е в планински район, в полите на Лакавишкия рид от Предбалкана. Под селото река Бебреш тече в живописен каньон, който представлява интерес като катерачен обект.

В центъра на селото се намира възрожденската Църква „Света Петка“, която е от времето преди Освобождението от османска власт и има специфична камбанария, която е изобразена и на герба на Боженица.

В село Боженица е създадено първото килийно училище в района, реставрирано през 2006 година и подредено като музейна сбирка, филиал на Исторически музей Ботевград. На около 3 километра южно от селото се намират останките на крепостта Боженишки Урвич, съществувала от V до XIV век.

В най-високата част на крепостта, в самата скала е изсечена скална църква с добре оформен олтар и нанос.

През уикенда цена за една нощувка - 380 лева, за две нощувки по 260 лева, за три нощувки по 220 лева.

Местоположение:
Цялата къща: 11 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0893 *** ***
покажи телефона
Борислав Дякович , Мартин Кадиев