8-ми Декември Коледни празници Нова Година
Направете запитване Направете запитване   Заета
Почивка в Къщи под наем Кънтри Хаус
Село Добростан е на 45 км. от Пловдив и на 26 км. от Асеновград.

Вилите се намират на 45 км. от гр. Пловдив и на 26 км. от гр. Асеновград. Минава се през Асеновград, село Червен, село Горнослав, село Орешец и следващото село е Добростан.

Вилите са с красиви панорамни гледки и са за гости, които искат да избягат от стреса и забързаното ежедневие. Идеално място за почивка, релакс и скара сред чист планински въздух и страхотни панорамни гледки. Вилите се намират до най големия биосферен парк в Родопите " Червената стена " с много редки растения и животни . Разходки по много екопътеки и спорт. Практикуване на делта , парапланеризъм и колоездене . През зимата пързаляне с шейнички . Вилите са подходящи за семейства и малки приятелски компании , за рожденни и именни дни, семейни празници и други поводи през седмицата и уикенда. За любителите на родопската кухня на 10 км от село Добростан в местността Беланташ има много хубави ресторантчета . Едната вила е подходяща за 4 семейства с деца и разполага с 4 стаи с по 2 двойни спални и 1 стая с 2 места , битова механа с камина - барбекю, кухня, 2 бани с тоалетни, 2 тераси и двор с детски кът, батут и страхотни панорамни гледки. Капацитетът на вилата е за 13 + 5 места. Втората вила е подходяща за 3 семейства с деца и разполага с 2 двойни стаи и 2 четворни стаи, две бани с тоалетни, кухня, камина, тераса и красиви панорамни гледки.

Капацитета на вилата е 11 + 3 места. При наемане на една вила за петък или събота, цената е 200 лв. При наемане на цялата вила за 2 дена, петък и събота, цената е 300 лв. ( по 150 лв. на ден). При наемане на цялата вила от неделя до четвъртък за повече от 1 ден, цената е 90 лв на ден. При наемане на двете вили петък или събота цената е 350 лв на ден. При наемане на двете вили за два дена петък и събота цената е по 300 лв на ден. При наемане на двете вили от неделя до четвъртък за повече от 1 ден цената е 180 лв на ден. На човек цената е 15 лева. Капацитета на двете вили общо е за 24 + 8 места. Възможно е договаряне на цената.

Телефон за връзка 0893933208.

Вилите са на разположение, както за малки приятелски компании, така и за семейни ваканции. За любителите на пешеходния туризъм има екопътеки, до Пещерата Добростански бисер на 1 час от село Добростан, Червената стена 45 мин, Бачковския манастир, Асеновата крепост, Кръстова гора, скалния феномен Белинташ, Караджов камък, Юрта образуващи енергиен четириъгълник според поверие и други. До с. Бачково - 5 часа, Асеновград - 8 часа, Сливодолското падало - 4 часа, и хижите "Момина сълза" - 4 часа, "Пашалийца" - 8 часа, "Безово" - 3 часа, "Сини връх".- 6 часа, х .Марциганица - 45 мин. Наблизо се намира и ловното стопанство Кормисош . Добростанския карстов район е вторият най богат на пещери в България , има , около 250 картирани пещери .,

Село Добростан е разположен в южната част на Добростанския масив, част от Преспанския дял на най - североизточната част на Западните Родопи. Намира се на 1200 м. надморска височина. На североизток от него се издига върхът Долни пазлак /1258 м./, а на югоизток Св. Спас /1390 м./. Останала е да съществува само част от гората на югоизток от селото, наречена от местното население “Усойка”. През нея сега минава шосето за гр. Асеновград, през с. Орешец, Горнослав и Червен.

Добростанският висок платовиден масив заема площ около 200 кв. км. Целият масив е карстов, надупчен с много понори и въртопи, обрасли с рядка растителност. Централната част на масива е карстова падина, наричана Ширината, изпълнена с плодороден чернозем, а множеството върхове, на север и запад от селото, са богати на пасища.

С добър потенциал за развитие е селското стопанство: земеделие – растениевъдство – картофи, малини, ягоди, фасул. Земеделските земи са подходящи за отглеждане на екологично чисти култури, които виреят на надморска височина 1300 метра. Животновъдство – едър и дребен рогат добитък – има обилна паша.

Природни и исторически забележителности: в околностите на селото има множество карстови пещери, някои от тях са с внушителни размери. Склоновете около селото, както и въздушните течения, създават подходящи условия за развитие на парапланеризма. И в момента тук редовно идват парапланеристи. Околностите на селото са интересни за орнитолози, които многократно са идвали на посещения, за да наблюдават редки хищни птици като сокол - скитник, скален орел и други. В землището на селото е резерватът “Червената стена”, в който има 645 вида висши растения, ендемични видове 96, реликтни видове. Установени са 63 вида птици, от тях 17 вида са включени в “Червената книга на България”. От бозайниците това са дива коза, благороден елен и други. Селото и намиращата се на 5 км. хижа “Марциганица” са изходен пункт на туристическите маршрути за Кръстова гора, Белинташ, с. Бачково и други.

Възможности за инвестиции – туризъм във всичките му разновидности – екологичен, селски, природолюбителски, религиозен. В селото има запазена красива черква с вековна история, с икони и стенописи, около селото има 16 параклиса, които са поддържани и действащи. Селото с неговите земи е подходящо за развитие на екологично земеделие и животновъдство. Условията са подходящи за рехабилитация, заради чистия въздух и вода, тишина и спокойствие, отдалеченост от интензивен транспорт и индустриално замърсяване и много красива природа.

Местоположение:
Капацитет: 24 гости
Двойни стаи: 5
Тройни стаи: 5
Къщи: 2
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0893 *** ***
покажи телефона
Димитър Здравчев