Почивка в Къщи под наем Кънтри Хаус
Село Добростан е на 45 км. от Пловдив и на 26 км. от Асеновград.
Къщи под наем Country Houses
община Асеновград, област Пловдив
село Добростан
23 Апр 25 Апр
12лв. 15лв. на вечер за 1 стая
5 Тройни стаи
Брой гости 15
            

Вилaта се намира на 45 км. от гр. Пловдив и на 26 км. от гр. Асеновград. Минава се през Асеновград, село Червен, село Горнослав, село Орешец и следващото село е Добростан.

Вилата е с красиви панорамни гледки и за гости, които искат да избягат от стреса и забързаното ежедневие. Идеално място за почивка, релакс и скара сред чист планински въздух и страхотни панорамни гледки. Вилата се намира до най големия биосферен парк в Родопите " Червената стена " с много редки растения и животни. Разходки по много екопътеки и спорт. Практикуване на делта , парапланеризъм и колоездене. През зимата пързаляне с шейнички.

Вилата е подходяща за семейства и малки приятелски компании, за рожденни и именни дни, семейни празници и други поводи през седмицата и уикенда. За любителите на родопската кухня на 10 км от село Добростан в местността Беланташ има много хубави ресторантчета.

Вилата разполага с 5 стаи, битова механа с камина - барбекю, кухня, 2 бани с тоалетни, 2 тераси и двор с детски кът, батут и страхотни панорамни гледки. Капацитетът на вилата е за 10 + 6 места . При наемане на цялата вила за петък или събота, цената е 180 лв. За 2 дена, петък и събота, цената е 300 лв. ( по 150 лв. на ден). При наемане на цялата вила от неделя до четвъртък за повече от 1 ден, цената е 100 лв на ден. Възможно е договаряне на цената.

Телефон за връзка 0893933208.

Вилата е на разположение, както за малки приятелски компании, така и за семейни ваканции. За любителите на пешеходния туризъм има екопътеки, до Пещерата Добростански бисер на 1 час от село Добростан, Червената стена 45 мин, Бачковския манастир, Асеновата крепост, Кръстова гора, скалния феномен Белинташ, Караджов камък, Юрта образуващи енергиен четириъгълник според поверие и други. До с. Бачково - 5 часа, Асеновград - 8 часа, Сливодолското падало - 4 часа, и хижите "Момина сълза" - 4 часа, "Пашалийца" - 8 часа, "Безово" - 3 часа, "Сини връх".- 6 часа, х .Марциганица - 45 мин. Наблизо се намира и ловното стопанство Кормисош . Добростанския карстов район е вторият най богат на пещери в България, има около 250 картирани пещери.

Село Добростан е разположен в южната част на Добростанския масив, част от Преспанския дял на най - североизточната част на Западните Родопи. Намира се на 1200 м. надморска височина. На североизток от него се издига върхът Долни пазлак /1258 м./, а на югоизток Св. Спас /1390 м./. Останала е да съществува само част от гората на югоизток от селото, наречена от местното население “Усойка”. През нея сега минава шосето за гр. Асеновград, през с. Орешец, Горнослав и Червен.

Добростанският висок платовиден масив заема площ около 200 кв. км. Целият масив е карстов, надупчен с много понори и въртопи, обрасли с рядка растителност. Централната част на масива е карстова падина, наричана Ширината, изпълнена с плодороден чернозем, а множеството върхове, на север и запад от селото, са богати на пасища.

С добър потенциал за развитие е селското стопанство: земеделие – растениевъдство – картофи, малини, ягоди, фасул. Земеделските земи са подходящи за отглеждане на екологично чисти култури, които виреят на надморска височина 1300 метра. Животновъдство – едър и дребен рогат добитък – има обилна паша.

Природни и исторически забележителности: в околностите на селото има множество карстови пещери, някои от тях са с внушителни размери. Склоновете около селото, както и въздушните течения, създават подходящи условия за развитие на парапланеризма. И в момента тук редовно идват парапланеристи. Околностите на селото са интересни за орнитолози, които многократно са идвали на посещения, за да наблюдават редки хищни птици като сокол - скитник, скален орел и други. В землището на селото е резерватът “Червената стена”, в който има 645 вида висши растения, ендемични видове 96, реликтни видове. Установени са 63 вида птици, от тях 17 вида са включени в “Червената книга на България”. От бозайниците това са дива коза, благороден елен и други. Селото и намиращата се на 5 км. хижа “Марциганица” са изходен пункт на туристическите маршрути за Кръстова гора, Белинташ, с. Бачково и други.

Възможности за инвестиции – туризъм във всичките му разновидности – екологичен, селски, природолюбителски, религиозен. В селото има запазена красива черква с вековна история, с икони и стенописи, около селото има 16 параклиса, които са поддържани и действащи. Селото с неговите земи е подходящо за развитие на екологично земеделие и животновъдство. Условията са подходящи за рехабилитация, заради чистия въздух и вода, тишина и спокойствие, отдалеченост от интензивен транспорт и индустриално замърсяване и много красива природа.

Местоположение:
Капацитет: 16 гости
Двойни стаи: 5
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0893 *** ***
покажи телефона
Димитър Здравчев