Къща за гости Дангулеви

село Смилян · община Смолян, област Смолян

Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви Къща за гости Дангулеви

Къща за гости "Дангулеви" е разположена на територията на с. Смилян и отстои на около 15 км югоизточно от областния център - гр. Смолян. Селото е разположено живописно на двата бряга на река Арда, на 820-850 м. надморска височина. Днес Смилян е най- голямото кметство в Община Смолян, с население около 2000 души.

Къща за гости "Дангулеви"- това е мястото, където ще прекарате приятна почивка, наслаждавайки се на красивата природа, организирани екскурзии, пешеходни турове.

Къща за гости "Дангулеви", с. Смилян работи целогодишно и е подходяща за семейни почивки.

В това уютно и подредено в битов стил кътче на прекрасните Родопи можете да намерите невероятно спокойствие сред чист въздух и интересни природни феномени.

По желание на гостите могат да бъдат организирани кратки еднодневни екскурзии до екопътеки, туристически маршрути, пещера "Ухловица", пещера "Гарга дере", извора на р. Арда, резерватите "Сосковчето" и много други природни забележителности в района.

Нашите гости имат възможност да разнообразят почивката си чрез пешеходен туризъм, риболов в планински реки, бране на гъби и диворастящи плодове.

След прекараните емоции през деня можете да опитате различни вкусотии от родопската кухня. Приготвяме агне в пещ, чорба или салата от смилянски фасул, пататник, качамак, пареник, родопски клин, скара на сач, а за закуска – мекици или марудници с прясно издоено мляко и билков чай.

Къщата разполага с механа с камина, барбекю с камина и пещ и голям двор. Общият капацитет на къщата е 10 човека. Разполагаме с четири стаи, от които две двойни стаи и две тройни стаи, с два санитарни възела, кабелна телевизия, хладилник и безжичен интернет.

Атракции в района: пещера, стари къщи, далеч от индустриални центрове, древна крепост

Районът е подходящ за: разходки, лов, риболов, посещение на исторически забележителности, каране на ски, езда.

Местоположение:
Цялата къща: 10 гости
Интернет:
телевизор:
кабелна телевизия:
Безжичен интернет:
Отопление:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0887 *** ***
покажи телефона
Миглена Дангулева
Миглена Дангулева