Къща за гости Дангулеви

село Смилян · община Смолян, област Смолян

Къща за гости "Дангулеви" е разположена на територията на с. Смилян и отстои на около 15 км югоизточно от областния център - гр. Смолян. Селото е разположено живописно на двата бряга на река Арда, на 820-850 м. надморска височина. Днес Смилян е най- голямото кметство в Община Смолян, с население около 2000 души.

Къща за гости "Дангулеви"- това е мястото, където ще прекарате приятна почивка, наслаждавайки се на красивата природа, организирани екскурзии, пешеходни турове.

Къща за гости "Дангулеви", с. Смилян работи целогодишно и е подходяща за семейни почивки.

В това уютно и подредено в битов стил кътче на прекрасните Родопи можете да намерите невероятно спокойствие сред чист въздух и интересни природни феномени.

По желание на гостите могат да бъдат организирани кратки еднодневни екскурзии до екопътеки, туристически маршрути, пещера "Ухловица", пещера "Гарга дере", извора на р. Арда, резерватите "Сосковчето" и много други природни забележителности в района.

Нашите гости имат възможност да разнообразят почивката си чрез пешеходен туризъм, риболов в планински реки, бране на гъби и диворастящи плодове.

След прекараните емоции през деня можете да опитате различни вкусотии от родопската кухня. Приготвяме агне в пещ, чорба или салата от смилянски фасул, пататник, качамак, пареник, родопски клин, скара на сач, а за закуска – мекици или марудници с прясно издоено мляко и билков чай.

Къщата разполага с механа с камина, барбекю с камина и пещ и голям двор. Общият капацитет на къщата е 10 човека. Разполагаме с четири стаи, от които две двойни стаи и две тройни стаи, с два санитарни възела, кабелна телевизия, хладилник и безжичен интернет.

Атракции в района: пещера, стари къщи, далеч от индустриални центрове, древна крепост

Районът е подходящ за: разходки, лов, риболов, посещение на исторически забележителности, каране на ски, езда.

Местоположение:
Цялата къща: 10 гости
Интернет:
телевизор:
кабелна телевизия:
Безжичен интернет:
Отопление:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0887 *** ***
покажи телефона
Миглена Дангулева