Къща за гости Данината къща

село Кметовци · община Габрово, област Габрово

Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща Къща за гости Данината къща

Данината къща се намира в с.Кметовци, общ. Габрово на 500 м надморска височина. Селото се намира в полите на Средна Стара планина и има уникална архитектура на българските къщи от 18-19 век.

В този дял на планината е Шипченския проход, Национален парк "Централен Балкан", местността Узана, Дряновски манастир, Соколски манастир, Архитектурно исторически резерват Боженци, Архитектурно етнографски музей на открито Етъра, Дом на хумора и сатирата - Габрово, Интерактивен музей на индустрията - Габрово и още други забележителности.

В близост са градовете Трявна, Дряново, Севлиево и Габрово. За любителите на риболова в с.Кметовци има рибарник с различен вид риба, а за любителите на планинските преходи - има няколко екопътеки, тръгващи от тук.

Тези, които обичат конната езда могат да се насладят на това в съседното село Съботковци. Пещерняците пък могат да посетят пещерата Бачо Киро, намираща се в Дряновския манастир.

Другите интересни дестинации, намиращи се в близост до с.Кметовци са гр.Велико Търново, гр.Троян, гр.Шипка, гр.Казанлък.

Местоположение:
Цялата къща: 20 гости
Двойни стаи: 10
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0899 *** ***
покажи телефона
Недка Богданова
Недка Богданова