Къща за гости Дом Павлови

село Зайчари · община Сливен, област Сливен

Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови Къща за гости Дом Павлови

Къщата е на 2 етажа по 75 м2. Състои се от 2 спални, механа и кухня на първия етаж и 3 спални и обширна дневна на втория; 2 бани – по една за всеки етаж.

В двора има беседка и реставрираната плевня, обособена като помещение за дърва и навес за паркиране на кола.

От централния вход на първия етаж, през коридор се влиза наляво в двете спални, надясно - в механата. Първата спалня се състои от едно двойно и едно единично легло и старинен скрин.

Във втората има две двойни легла и едновремешен гардероб. И двете спални се отопляват с печки на дърва.

В дясно от коридора се влиза в механата - едно от най-впечатляващите помещения в къщата със старинните си каменни зидове. Оформена е като функционално оборудван кухненски бокс и трапезария, разделени от камина.

В кухнята има готварска печка, хладилник, микровълнова, кафе машина, мивка с проточен бойлер и шкафчета в ретростил. Трапезарията се състои от две големи дървени маси за хранене, голям ъглов диван и столове за сядане. Камината е с вградено тяло, изключващо задимяване на помещението.

По-голямата част от механата е почти под земята, което я прави топла и уютна през студените зимни дни и прохладна в горещите дни на лятото. Оборудвана е с LCD телевизор с интерактивна телевизия. От кухнята и трапезарията се излиза през друга врата директно на двора към прикрепената непосредствено до къщата баня с тоалетна.

По външни стълби през междинна площадка, покрити с навес против заснежаване, се стига до втория етаж. Влиза се в коридор, водещ към трите стаи и обширен хол, обособен като втора трапезария с две маси и столове за 10-12 човека, секция и акцента на помещението – реставрирана и запазена в истинския и вид брашнянка.

Първата стая е оборудвана със спалня и гардероби, втората със спалня и единично легло, третата с разтегателен диван. От третата стая се влиза в банята, състояща се от тоалетна, шкаф с мивка и душ кабина.

Отоплението на стаите от втория етаж е със стенни конвекторни печки.

Най-уникалното тук са таваните, представляващи летви, наредени върху греди, плътно една до друга, без никаква пролука между тях.

Двора е на отделни нива, изцяло затревен и просторен, удобен както за игра на минифутбол, така и за паркиране на коли. Нощем е осветен, както и плевнята, и помещенията за съхранение на дърва. На второ ниво пред къщата има малка площадка, оградена с ниско дуварче и оградка, както и декоративен кладенец, обособен като барбекю. Над нея е трета част с овощни дръвчета.

В средата на двора има барбекю и беседка с маса с прекарани до нея ток, вода.

Почивката навън през топлите дни е истинско блаженство - зеленина, тишина, спокойствие и една невъобразима гледка към балкана във всички посоки.

Остава само едно презареждащо изживяване, наситено с полъха на нещо отдавна отминало.

Местоположение:
Цялата къща: 12 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
Басейн:
телевизор:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Атанас Павлов
Атанас Павлов