Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите Къща за гости Дверите

Къщата разполага с два апартамента, които както се разбира и от самото заглавие, са Портал към едно различно измерение. Минавайки през Дверите се озовавате в един свят, който е най- добре описан в „Алиса в страната на чудесата”. Подредбата в него е приказна с вещи от триста години до днес. Това не е четири-пет звезден хотел, който повече прилича на лъскава хирургическа стая, със скъпи, но нищо не говорещи мебели и декорации. Всичко е подредено от грижовна женска ръка с вкус и чувство към историята на мястото.

Намирате се в Копривщица – един от малкото автентични български възрожденски градове. В него няма да намерите измислен камък, на който някога е свирил Орфей и за което трябва да платите десет евро, а камъкът е поставен преди шейсет години. Всичко в Копривщица е такова, каквото е било и преди 620 години. Но не забравяйте, че Америка е на малко над 200.

Влизайки зад „Дверите”, можете и да не излезете от немалкия комплекс с чудесна, оригинална Копривщенска къща с всички удобства – топла вода, хладилници, Wi-Fi, множество сателитни ТВ програми, добре оборудвано барбекю, фитнес уреди, кът за тихи игри. В двора, който е идеална Английска ливада, можете сутрин да минете с боси крака по свежата роса и да изпиете чаша ароматно кафе или чай под сянката на стар лешник или чадър. През това време, за Ваше учудване, по оградата – достатъчно висока да ви скрие от целия свят, ще се разходи един бял котарак и ще ви погледне с хитрия поглед на своя братовчед от „Майсторът и Маргарита”.

Срещу входа на вече известните Двери се намира старата църква „Св. Николай“ в Копривщица, която можете да посетите и ако не вярвате на Алиса и вече споменатия котарак, можете да запалите свещ на стандартния Бог, който бди над цялата тази идилия. Едно трябва да ви е ясно, преминавайки Дверите поне за малко ще се откъснете от често скучното, а още по-често заплашително ежедневие. А през останалото време можете да се разхождате из стара Копривщица, сгушена в Балкана и изпълнена с разнообразни ресторантчета и къщи на Възрожденци.

Желаем Ви приятни моменти зад Дверите, в света на приказното.

Местоположение:
Цялата къща: 7 гости
апартаменти: 2
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Ирена Кесякова
Ирена Кесякова