Къща за гости Еленски чардак

град Елена · община Елена, област Велико Търново

Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак Къща за гости Еленски чардак

Къща за гости „Еленски чардак“ предлага на своите гости едно наистина незабравимо преживяване.

На 6-7 минути пеша от градските хали, в непосредствена близост до основните исторически забележителности на град Елена, по пътя за Твърдица, до сухата чешма се отклонява малката и тиха уличка „Хаджи Сергей“ - кръстена на един от участниците във Велчовата завера от 1835 г. Там, на номер 10, се намира нашaта двуетажна къща с белосани стени, контрастиращи на естествените материали, камък и дърво, от които е съградена.

Прекрачвайки портника се озовавате в двор пълен със зеленина и цветя а усещането е като в някоя спокойна махала на Еленския Балкан, далеч от градския шум. Двора граничи с малка рекичка, а отвъд нея се е ширнала гората на отсрещния баир.

В дъното на двора, там до рекичката, е отделена „Веселбарница еленски чардак“ - със свои кухненски кът с хладилник, автентична готварска печка на дърва и ток, телевизор с кабелна телевизия и санитарен възел.

Tя побира до 21 любители на купоните, които да намерят поле за изявите си далеч от спалния корпус.

В двора се намира масивен навес с мивка и уникална пещ с барбекю, в които може по предварителна заявка да се пече вкусно балканско агънце по местна рецепта или цвъркащи месца да събират майсторите на скарата на по чашка греяна ракийка в ръка като прелюдия към основното мероприятие.

Двора е изцяло ограден, а за малките гости има голям батут на който всяко дете обича да подскача, джага, тенис маса, библиотека с книги.

В къщата на първия етаж се намира двуспален апартамент с три легла и двойна спалня, вътрешна механа състояща се от кухненска част с всичко необходимо + съдомиялна машина и механа до 17 - 18 човека. На етажа има и баня с тоалетна.

Отделна отоплителна система с камина с водна риза гарантират топлината на етажа.

На втория етаж са останалите спални за 12 човека.

На него основното помещение е трапезария с кухненска част, оборудвана с миялна машина, хладилник, кафе-машина и необходимата ви посуда. Там се намира и локално отопление, което е камина на дърва с жив огън и дискретно прикрити бойлери с 230 л. топла вода, вързани към него и на ток (в случай на нужда).

От това помещение са входовете към четирите спални - една двойка, две тройки и една четворка, като дванайсетте легла от масив са оборудвани с твърди и меки матраци (според предпочитанията на гостите).

Всяка стая разполага с телевизор с кабелна, гардероб и нощни шкафчета. За обслужване на спалните са предвидени и две бани с тоалетни.

В дъното на двора е отделена малка кокетна къщичка с външен навес като събира до 4 човека с кухненска част и санитарен възел.

Пред спалните се намира бижуто на къщата - огромен чардак с размери 13 метра на 3 метра. Изграден от майсторски резбовани дъбови колони и с изнесени на него 6 метров миндер с маси и столове, там спокойно могат да празнуват 30 човека като остава място и за тропване на хорцето.

Чардака гледа към двора с батута и към отсрещния склон.

С масата на двора сме правили кръщенета дo 40 човека, като къщата е подходяща за сватби, приятелски и семейни събирания, посрещане на нова година или просто за заслужен отдих сред природа, но без да се лишаваме от благините на близкия магазин или удобното паркиране.

Посетете ни и ще усетите, че доброто преживяване е само на едно обаждане разстояние.

Местоположение:
Цялата къща: 21 гости
апартаменти: 2
Къщи: 1
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:

Провеждане на събития

къщата е подходящо място за провеждане на следните събития:

  1. Семейни празненства
  2. Детски рожден ден
  3. Моминско / Ергенско парти
Условия за повеждане на събития:
Към къщата има отделна механа "веселбарница" за провеждане на веселби, купони и танци, като все пак нивата на шум би следвало да са в общоприетите норми.
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Момчил Владовски
Момчил Владовски