Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща Къща за гости Джуджева къща

Нека ви разкажем за хотелски комплекс Джуджева къща.

Ние сме семейство Петришки. Стопанисваме Джуджевата къща от 2007 година, когато с много усилия издирихме наследниците ѝ и ги убедихме да бъдем новите собственици на дядовата им къща.

Реставрацията беше огромно предизвикателство, но и истинско удоволствие, което отне повече от 2 години. Вложихме много любов и старание да запазим максимално автентичния вид на къщите, стаите и двора.

За нас, Джуджевата къща не е просто място за настаняване или работа, а отдаденост на истинска кауза - да съхраняваме и показваме архитектурата, духът и историята на един велик панагюрски род – Джуджеви.

Позволете ни да ви разкажем повече за нас и хотелски комплекс „Джуджева къща“.

Джуджевата къща е завършена през 1860 година, за което свидетелства надпис над чешмата в двора. Къщата е била собственост на два велики панагюрски рода. Построена е от Стайко Дедев – богат джелепин (търговец на животни). Съпругата му е видна и будна панагюрка – Петра Дедева. Тя е председателка на Първото женско дружество в Панагюрище – “Момина китка”. Заедно те са отгледали трима сина Петър, Павел и Георги.

Къщата наследява първородният им син Петър Дедев. Той е най-дългогодишният панагюрски кмет преди 1944 година. Петър и съпругата му имат четири дъщери. Най-голямата – Пенка Дедева се омъжва за Петър Джуджев, който откупва дела на другите наследнички и къщата става негова собственост около 1910 година. Петър Джудев е от богат и образован тукашен род. Той учи химия в Сорбоната в Париж. Известен е и с това, че прокарва електричество в Панагюрище.

След войната къщата е отчуждена в полза на държавата през 1948 г, а той остава да живее в нея с чуждите настанени хора до смъртта си през 1962 г.

През 1984 година къщата е преустроена за резиденция на Пенчо Кубадински. След промените имота е върнат на 21-мата наследници. За да научите подробности и интересни моменти от живота на стопаните, заповядайте да ви разкажем историята на живо!

Хотелски комплекс Джуджева къща.

Хотелският комплекс се състои от 2 къщи за настаняване, гостница, купчийница и магерница, разположени в просторен двор! Голямата къща е била жилищната сграда на семейство Джуджеви, а малката къща е била стопанска постройка. Двете къщи предлагат настаняване общо в 2 апартамента и 6 двойни стаи.

Магерницата

Магерницата е разположена до стария букак (място за приготвяне на зимнина). Тук е нашето място за приготвяне на вкусни ястия на жар и за страхотно барбекю. Около магерницата можете да видите и запазени предмети от бита, като част от тях са на повече от 150 години.

Купчийницата

Купчийницата е малък магазин, който се помещава в бившата житница. Там се е съхранявало зърното на семейството. Сега в малката дървена постройка можете да вземете малък сувенир от нашата къща, да си купите носия, извезана от местни жени или просто да се вдъхновите.

Местоположение:
Цялата къща: 20 гости
Единични стаи: 6
Двойни стаи: 6
апартаменти: 2
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Провеждане на събития

къщата е подходящо място за провеждане на следните събития:

  1. Детски лагер
  2. Семейни празненства
  3. Детски рожден ден
  4. Сватбени тържества
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0896 *** ***
покажи телефона
Мария Петришка
Мария Петришка