Къща за гости Къпиновски манастир

село Велчево · община Велико Търново, област Велико Търново

Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир Къща за гости Къпиновски манастир

Къща за гости Къпиновски манастир се намира във вилна зона Къпиновски манастир, на 200 м от самия манастир и на 15 км южно от Велико Търново.

Къщата е заобиколена от завладяващи пейзажи, характерни за Предбалкана - живописни водни каскади, спокойна гориста местност с криволичещи пътечки и вечерно небе, осеяно със звезди.

Капацитетът за настаняване е 8+4 места.

На първия етаж има голям дневен тракт с трапезария за 12 гости, камина и телевизор, напълно оборудвана кухня за самостоятелно приготвяне на храна, 1 санитарен възел с баня и тоалетна.

Две странични стълби водят към втория етаж, където двустранно са разположени по 2 спални помещения - към едната двойка стаи има обща тераса и санитарен възел с баня и тоалетна, а останалите ползват санитарния възел на първи етаж.

Отоплението през зимните месеци е с локално парно на ток.

До къщата, под навес е изградено барбекю с пещ и маса за събирания през топлите дни на годината.

Дворът е просторен, затревен, позволяващ волни игри на малчуганите, както и място за паркиране на 3 автомобила.

Районът е богат на редица природни и културни забележителности, допринасящи за целогодишния интерес на гостите към това място.

В днешно време Къпиновският манастир е действащ и представлява комплекс от църква, два параклиса, жилищни и стопански сгради. На 2 км от него е Плаковския манастир, поради което са наричани "манастирите-близнаци".

Непосредствено до Къпиновския манастир, на р. Веселина, се намира красивия Къпиновски водопад.

Близостта на язовир "Йовковци" (на около 15 км от къщата) дава възможност за разходки и риболов в позволените периоди. Интерес за гостите ни представляват селата:

- Раювци - масивният паметник на хайдутина Вълчан войвода; „Раювските камъни“ - българският Стоунхендж; каменният параклис „Света Петка Търновска“; Раювски хан, където можете да похапнете вкусно; прекрасната гледка към язовира;

- Средни колиби - с изградени екопътеки, водещи към язовира, исторически места и манастири.

Екопътеката от Елена до Къпиновския манастир е една от най-дългите в централните райони на Стара планина. Тя представя на туристите живописни гледки по течението на река Веселина и преминава през десетки кътчета, имащи емблематично значение за българската история.

На 300 м от къщата се намира къмпинг Къпиновски манастир - релаксиращ оазис, в който можете да се насладите на незабравими моменти в сянката на столетните борове. Посещавайки го, имате възможност да се насладите на два басейна (за възрастни и деца), спортни игрища, обособена детска площадка, разнообразие от кулинарни изкушения за всеки вкус и много други изненади. Комплексът функционира в периода м. май - м. септември.

Гостите, любители на културно-опознавателния туризъм могат да посетят Велико Търново (15 км), Елена (24 км), Боженци (29 км) и Габрово (37 км).

Най-близкото населено място е само на 5 км - село Велчево. На 8 км от къщата е село Къпиново.

Заповядайте!

Местоположение:
Цялата къща: 12 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0885 *** ***
покажи телефона
Емил Йорданов
Емил Йорданов