Къща за гости Казасовата къща

град Трявна · община Трявна, област Габрово

Казасовата къща е архитектурен паметник на културата. Тя е типичен представител на късновъзрожденската тревненска архитектура. Построена е през 1854 г. от Уста Димитър Сергюв. Голяма, двукатна, с лице към две улици, на кьоше, къщата е символ на духа и самочувствието на тревненския възрожденец. Родна къща на видния политик, общественик и деятел на културата Димо Тотев Казасов.

Къщата се намира в централната градска част, срещу паметника и в непосредствена близост до родния дом на революционера Ангел Кънчев. Построена е на два етажа с паянтов скелет. В приземието, което е изградено от камък е разположен дюкяна. Втория етаж от всички страни е еркерно наддаден с разположен в средата му закрит и остъклен чардак-хает.

През 2008 год. къщата е основно ремонтирана, като сме се старали да запазим някои характерни черти на интериора, характеризиращи възрожденския стил на строителство.

Разполагаме с един апартамент със собствен санитарен възел и две самостоятелни стаи с един общ санитарен възел. Ако едната стая е резервирана, другата не се предоставя за гости. При желание двете самостоятелни стаи могат да се обособят също като апартамент поради факта, че са с общ вход.

Стаите са оборудвани със спални, тоалетни шкафчета, скрин, гардероб, малък хладилен бар,масички с табуретки и телевизор.Диван.

Фоайето е на две нива и е оборудвано с две маси, столове и диван.

За компании до 10 човека можем да предоставим допълнително на първия етаж- две легла,кухненски бокс, малка трапезария и санитарен възел.

Локална климатична инсталация, осъществяваща през зимата отопление , а през лятото охлаждане на цялата къща.

Местоположение:
Цялата къща: 12 гости
Единични стаи: 1
Двойни стаи: 1
Апартаменти: 1
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
Басейн:
телевизор:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0899 *** ***
покажи телефона
семейство Куцарови