Къща за гости Казасовата къща

град Трявна · община Трявна, област Габрово

Къща за гости Казасовата къща Къща за гости Казасовата къща Къща за гости Казасовата къща Къща за гости Казасовата къща Къща за гости Казасовата къща Къща за гости Казасовата къща Къща за гости Казасовата къща Къща за гости Казасовата къща

Казасовата къща е архитектурен паметник на културата. Тя е типичен представител на късновъзрожденската тревненска архитектура. Построена е през 1854 г. от Уста Димитър Сергюв. Голяма, двукатна, с лице към две улици, на кьоше, къщата е символ на духа и самочувствието на тревненския възрожденец. Родна къща на видния политик, общественик и деятел на културата Димо Тотев Казасов.

Къщата се намира в централната градска част, срещу паметника и в непосредствена близост до родния дом на революционера Ангел Кънчев. Построена е на два етажа с паянтов скелет. В приземието, което е изградено от камък е разположен дюкяна. Втория етаж от всички страни е еркерно наддаден с разположен в средата му закрит и остъклен чардак-хает.

През 2008 год. къщата е основно ремонтирана, като сме се старали да запазим някои характерни черти на интериора, характеризиращи възрожденския стил на строителство.

Разполагаме с един апартамент със собствен санитарен възел и тераса и две самостоятелни стаи с един общ санитарен възел. Ако едната стая е резервирана, другата не се предоставя за гости. При желание двете самостоятелни стаи могат да се обособят също като апартамент поради факта, че са с общ вход.

Стаите са оборудвани със спални, тоалетни шкафчета, скрин, гардероб, хладилник, масички с табуретки и телевизор, диван.

Фоайето е на две нива и е оборудвано с две маси, столове и диван. Телевизор с плосък екран.

В малкия кокетен двор, застлан с плочи на гостите предлагаме две маси с пейки и столове и барбекю.

Локална климатична инсталация, осъществяваща през зимата отопление, а през лятото охлаждане на цялата къща.

Местоположение:
Цялата къща: 8 гости
апартаменти: 2
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
Басейн:
телевизор:

Провеждане на събития

къщата е подходящо място за провеждане на следните събития:

  1. Шумни празненства
  2. Семейни празненства
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0896 *** ***
покажи телефона
семейство Куцарови
семейство Куцарови