Къща за гости Кожухаровата къща

град Дряново · община Дряново, област Габрово

Къща за гости Кожухаровата къща Къща за гости Кожухаровата къща Къща за гости Кожухаровата къща Къща за гости Кожухаровата къща Къща за гости Кожухаровата къща Къща за гости Кожухаровата къща Къща за гости Кожухаровата къща Къща за гости Кожухаровата къща Къща за гости Кожухаровата къща

Къща "Кожухаровата къща", Дряново разполага с леглова база от 10 места.

Кожухаровата къща е построена през 1889, реновирана през 2009 и предлага отлични условия за почивка.

Къщата се състои от две постройки, барбекю, разполага с 4 спални, една трапезария, кухня и баня и има възможност да събере до 10 човека.

С доброто си местоположение къщата предлага много възможности за допълнителни развлечения и туризъм. Село Скалско се намира в подножието на внушителни скали, в сърцето на Стара планина, на 8 км от гр. Дряново и Дряновския манастир, на 20км от превърналия се в курортно селище гр.Трявна и на 30км от Велико Търново. Селото предлага отлични възможности за лов, риболов и парапланеризъм.

Дряново предлага на своите посетители изключително разнообразни и интересни туристически обекти. Музейни експозиции, в които са съхранени и показани бита и културата на поколения български майстори, архитектурата и строителния гений на великия Уста Колю Фичето, богата колекция икони от българското възраждане, археологически находки (едни от най- старите на Балканския полуостров), пешеходни и веломаршрути, екопътеки.

Дряновският манастир "Свети Архангел Михаил" е №22 от 100-те Национални туристически обекта заедно с пещера "Бачо Киро" - един от бисерите на подземното царство на България. Град Трявна е разположен в северните склонове на живописната Стара планина, в долината на Дряновска река, на 440 метра надморска височина.

Местоположение:
Цялата къща: 10 гости
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Асен Борисов
Асен Борисов