Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта Къща за гости Мечта

Прекрасните условия за живот в дефилето на р. Струма са причина местата около село Мърводол да бъдат населени още в дълбока древност. На 2 км северозападно от селото има следи от антична крепост. В околностите някога е имало шестнадесет църкви.

Тук, в намиращото се наблизо село Скрино, е и родното място на българския отшелник и основател на Рилския манастир - Св. Иван Рилски.

Къща за гости „Мечта“ е мост между минало и настояще. Място, което с много любов и труд превърнахме в дом с история, изпълнен с уют и топлина. Дворът е в хармония с красивата природа наоколо. Близостта на река Струма предоставя перфектни места за риболов, или разхлада в горещите летни дни.

Къща за гости „Мечта“ е подходяща за семейства, които искат да избягат от града и еднообразното ежедневие и да се потопят в атмосферата на уютен дом, красива природа, чист въздух и спокойствие.

За вашето удобство и комфорт къщата предлага:

• Три уютни спални с леглова база за 9 души.

• Гостна стая с камина (огнище), голяма маса с капацитет до 15 човека и всичко необходимо за прекрасна вечеря или семеен празник.

• Механа, която е автентична част от архитектурата на старата къща и носи духа и атмосферата на старите българските традиции.

• Оборудвана кухня, неразделна част от механата.

• Просторна веранда с мека мебел и красива гледка.

• Лятна кухня с всичко необходимо за приготвяне на вкусни гозби на открито.

• В двора на къщата може да се насладите на волиера с ято папагали и смеещи се гугутки, които изпълват мястото с песни.

• За децата сме предоставили батут за много игри и смях.

• Телевизия и интернет.

• Паркинг

Къща за гости „Мечта“ се намира на кръстопът между Кюстендил (20 км), Дупница (20 км), Благоевград (40 км) и София (60 км). Това предполага посещаването на туристически забележителности в почти цяла Югозападна България.

Село Мърводол съхранява богатата история на България, като най-значимата забележителност са запазените останки от средновековната църква "Св. Св. Козма и Дамян" от XIV век. Църквата е архитектурно-художествен паметник на културата от национално значение.

- На 7 км е един от най-забележителните паметници на строителството в България - Кадин мост в село Невестино.

- На 10 км е Провиралото до село Лиляч. То представлява древно светилище от няколко големи скали с арки и вдлъбнатини. Смята се, че мястото е чудодейно и лекува безплодие.

- Художествената галерия в Кюстендил, носеща името на един от най-значимите български художници със световна известност - Владимир Димитров-Майстора е друга забележителност, където може да се насладите на творбите му.

- На 20 км е Руенски манастир „Свети Иван Рилски“. Преди векове там е имало стар манастир, в който се предполага, че самият Св. Иван Рилски е приел монашеството. Той е роден в близкото село Скрино.

- На 60 км от къща "Мечта" се намира и Рилският манастир - една от най-големите културно-исторически съкровищници на България.

Заповядайте!

Местоположение:
Цялата къща: 9 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Провеждане на събития

къщата е подходящо място за провеждане на следните събития:

  1. Семейни празненства
  2. Детски рожден ден
  3. Сватбени тържества
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0899 *** ***
покажи телефона
сем. Владимирови
сем. Владимирови