Къща за гости Сава Купеца

село Жеравна · община Котел, област Сливен

8-ми Декември Коледни празници Нова Година
  Заета   Свободна   Заета
Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца Къща за гости Сава Купеца

Къща за гости "Сава Купеца" е построена в периода 1835 – 1845 год. от Сава Купеца – богат търговец от с. Жеравна. Къщата е издигната на два етажа като Джендов първоначално само първия етаж е пригоден за живеене, а вторият остава недовършен.

Къщата на Сава Купеца е изградена в късно възрожденски стил и е една от най-големите къщи в с. Жеравна, по екстериор и организация на вътрешните помещения следва архитектурната традиция на Арбанашките къщи. Къщата за гости разполага с два вътрешни салона, отоплителната камина на двете източни стаи на първи етаж, вътрешни тоалетна и мивка. Къщата е регистрирана в НПК като паметник на културата "Къщата на Сава Купеца", с. Жеравна.

Днес къщата на Сава Купеца е реставрирана и превърната в къща за гости.

Къща за гости "Сава Купеца" разполага със 8 самостоятелни стаи, красиво аранжиран двор. Всяка от стаите в къщата за гости е луксозно обзаведена и разполага с широки и удобни спални, сателитна телевизия със 62 програми, хладилник– мини бар и санитарен възел с вентилатор и сешоар, душ кабина и вана.

Към къща за гости "Сава Купеца" е изградена и просторна механа. Вътрешния интериор механата е в характерен жеравненски стил. Кухнята на механата е с най-съвременно оборудване и се предлагат типично национални ястия за своите гости. Къщата и кухнята са екипирани, така че да могат да работят нормално при всякакви екстремни ситуации - спиране на ток, вода или отопление.

За пълноценна почивка на своите гости, къща за гости "Сава Купеца" разполага и с прекрасен открит басейн, снабден с удобни шезлонги и чадъри. Ще се насладите на прохлада и свежест, докато плувате в кристалните му води. До големият басейн е разположен и по- малък, интегриран, детски басейн за най-малките гости на хотела.

Местоположение:
Цялата къща: 16 гости
Двойни стаи: 5
студиа: 1
апартаменти: 1
Къщи: 15
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Веселина Атанасова
Веселина Атанасова