Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони Къща за гости Сезони

Турия е родното място на писателя-хуморист и художник Димитър Чорбаджийски – Чудомир.

Родната му къща е отворена за посещение. Интерес представляват също местният Етнографски музей в читалището с много ценна сбирка за историята и етнографията на селото.

Над Турийската река има каменен сводест римски мост, който е отлично запазен и се ползва и днес. Под моста реката образува малък водопад, наречен Скокът.

На Голям Висок (931 м.) (най-близкият до селото връх на Средна гора) на 5 км. западно от Турия, има останки от римска крепост Голямото кале. Една от природните забележителности над Турия е местността Пиростията, в която има 3 големи изправени камъка и един, лежащ върху тях, под формата на пиростия.

В легналия камък дори по време на суша има вода. Твърди се, че който пие от нея, ще се изцери.

Друга интересна забележителност е древен култов комплекс Кутело. Представлява правилно издълбана гранитна скала във формата на огромен скален котел. На около километър път има оформен кът за отдих - маси, пейки и чешма, а вековният защитен растителен вид кичест габър е много рядко срещано дърво в едноименната местност. Намира се край пътя вляво, на 7 км. от с. Турия. До него има място за отдих. От там се стига до местността Каваклийка.

Турийските кукери са запазили до голяма степен автентично своя езически първообраз и заедно с тези от Павел баня са най-атрактивните в общината. Фестивалът на маскарадните игри „Старци в Турия” се провежда всяка година в последната неделя на м. март в с. Турия. Игрите се провеждат в рамките на традиционните Чудомирови празници и са своеобразен завършек на сезона на маскарадните игри в цялата страна

* На 4 км. североизточно, се намира общинският център град Павел баня. В града има три летни минерални плажа, СПА комплекси със закрити басейни, няколко атрактивни заведения (с музика на живо).

* На 8 км., до с. Виден е западната част на язовир Копринка, с условия за хоби риболов.

* На 15 км., в с. Скобелево се намира Етнографският комплекс „Дамасцена” с розоварна, етнографско-историческа информация за региона, ресторант с местни специалитети.

* На територията на общ. Казанлък (30 км.) се намира „Долината на тракийските царе” с множество могили, гробници, музей на розата и др.

В къщата посрещаме гости от 2016 год. Има безплатен Wi-Fi интернет, TV-антена Vivacom.

Етаж 1:

- Трапезария (35 кв.м) в стил механа - камина,TV - 55 инча, разтегателен диван (персон и половина), разположен в обособен кът, с параван и подходящ за спане при необходимост.

Трапезна маса, миндери, столове - общо около 20-25 места.

- Кухня (15 кв.м) - обзаведена с домакински съдове и прибори, миялна машина, хладилник с фризер, кафемашини, микровълнова печка, фурна с керамичен плот - 4 нагряващи зони, пералня.

- Умивалня и WC (общо 5 кв.м);

- Баня (3,5 кв.м);

Етаж 2:

Четири самостоятелни, обзаведени стаи, всяка със собствен санитарен възел (по около 3,2 кв.м);

- Стая №1 (18 кв.м) – антре, спалня (с възможност за разделяне на две самостоятелни легла), разтегателен диван (персон и половина), TV - 32 инча, гардероб, шкафчета, бюро.

- Стая №2 (12 кв.м) – спалня, гардероб, бюро, шкафчета, тераса (2 кв.м);

- Стая №3 (14 кв.м) – антре, две легла, единичен разтегателен фотьойл, ТV- 32 инча, гардероб, бюро, шкафчета;

- Стая №4 (13 кв.м) – спалня, единичен разтегателен фотьойл, гардероб, шкафчета, тераса (2 кв.м);

Дъска за гладене, ютия, сешоар.

Външна, обща панорамна тераса (16 кв.м) с маса, столове, диван.

Двор - (1600 кв.м):

- Озеленяване, външно барбекю с навес, ел. скара, градински люлки, шезлонг.

Част от двора е терасиран и на юг граничи с прекрасна борова гора.

* Отопление – парно с пелетен котел и камина с водна риза;

* Ел. бойлери

* Места за паркиране (обособен ''джоб'' пред двора)

Местоположение:
Цялата къща: 14 гости
Двойни стаи: 2
Тройни стаи: 3
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Провеждане на събития

къщата е подходящо място за провеждане на следните събития:

  1. Младежко парти
  2. Шумни празненства
  3. Фирмено парти
  4. Семейни празненства
  5. Детски рожден ден
  6. Моминско / Ергенско парти
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0888 *** ***
покажи телефона
сем. Димитрови
сем. Димитрови