Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща Къща за гости Старата къща

Странноприемница "Старата къща" е реставрирана и обновена 160-годишна къща. Работи целогодишно като туристически комплекс.

Намира се в центъра на град Велинград.

Уникална е със своята автентичност и стил, бутикови стаи, рисувани мебели, дърворезби и стенописи. През летните месеци гостите могат да се потопят в прохладата на лятната градина и на чардака под асмата, а зимата пред камината в механата. Перфектно обслужване и вкусни ястия от българската национална кухня, традиции и родопско гостоприемство за всеки гост.

Обектът се намира в близост до автогара, жп гара денонощен хранителен магазин и минерален басейн със СПА клуб.

Легловата база е 20 човека.

Стаите са 7 на брой, от които 3 двойни стаи, 2 тройни стаи, и две фамилни стаи.

Те са вплели в себе си ценността на традицията и съвременния комфорт (самостоятелен санитарен възел, кабелна телевизия, безжичен интернет, климатици в стаите).

Най-забележителното и привлекателно място на Велинград е Клептуза. Това е най-големият карстов извор на Балканския полуостров - истинско чудо на природата, за което се разказват легенди и предания. Всяка секунда от него извират около 570 л вода с постоянна температура. Образуват се две красиви езера, които след това се оттичат в Чепинската река. На юг от карстовия извор се простират вечнозелени борови гори, превърнати в парк „Клептуза".

В ясните и топли дни можете да се разходите в зелени паркове на Велинград - 7 парка с 95 000 кв.м зелени площи и 3 900 кв.м. пешеходни направления - парковете „Клептуза“, „Двореца“, „Вельова баня“, централният градски парк, парк „Николай Гяуров „ и др. Те са привлекателни места за отдих и игра. На 18 км. от Велинград се намира пещерата Лепеница - двуетажна, с подземна река и езера, дължината й е 1525 м.

На 18 км. източно от Велинград в землището на с. Дорково се намира старата българска крепост Цепина, временно седалище на българския владетел деспот Слав.

На 16 км. западно от Велинград се намира планинският курорт Юндола, на границата между Родопите и Рила. Има изградена ски писта.

Местоположение:
Цялата къща: 20 гости
Двойни стаи: 3
Тройни стаи: 2
студиа: 2
Ресторант:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Безжичен интернет:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0893 *** ***
покажи телефона
Венцислав Колев
Венцислав Колев