Къща Стеврек Край реката Къща Стеврек Край реката Къща Стеврек Край реката Къща Стеврек Край реката Къща Стеврек Край реката Къща Стеврек Край реката Къща Стеврек Край реката Къща Стеврек Край реката

Къщата се намира в Еленския балкан в с. Стеврек. Пред къщата преминава чистата Стара река, която е подходяща за разходка, отдих и риболов.

Повече информация тук : https://www.vilastevrek.com

Къщата е с капацитет за 15 човека на два етажа със санитарен възел на всеки етаж. Разполага с 4 спални с телевизия, климатик и интернет, оборудвана кухня и голяма трапезария за гостите.

Къщата разполага с басейн който е отопляем през пролетта и есента.

Отвън на разположение е голямо барбекю с пещ, дървен битов навес с кухня и баварски стил маси за гостите. Къщата има невероятен изглед към балкана и преминаващата пред нея река. Мястото е благоприятно за туризъм, защото в месността има културни забележителности.

Чудесна възможност за няколко часова разходка сред девствената природа на предбалкана е екопътека Стара река, която ще Ви отведе до Старинния мост. Въпреки, че местните са го нарекли Римския мост, специалисти го датират от 16-17 век. Свързва двата бряга на Стара река, възможно е да е построен върху основите на античен мост. Запазен е много добре и си струва да се разгледа. До него се стига по черен път, минаващ основно през широколистна гора.

Също така в близост до къщата се намира Ранновизантийска крепост Калето, която се намира на около 2 км. западно от с.Черна вода. Крепостта е разположена върху десния бряг на Стеврешката река, на височината между реката и притока и Чанаджийска река (Амутлукдере).

Главната и функция е била да охранява пътя, който върви под крепостната стена в посока северозапад – югоизток и следва билото на височината. Западните и северните склонове са много стръмни и недостъпни. От нивото на реката крепостта се издига на повече от 150 м, дълга е около 360 м. Формата и се доближава до тази на правилен многоъгълник или окръжност. В сравнение с другите тя е добре запазена. На две места на стените има останки от кули, където е бил входа на крепостта.

В низината под калето, на левия бряг на реката има следи от селище. Открити са останки от църква. До нея се стига с кола, като от село Стеврек се тръгне по пътя за с. Черна вода. Вляво от пътя, където се събират двете реки има изградено място за пикник. Оттам почва пътя за крепостта.

Местоположение:
Цялата къща: 15 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0893 *** ***
покажи телефона
Нина Иванова,Милен Иванов
Нина Иванова,Милен Иванов