Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен Къща за гости Свежен

В чудно красива котловина в сърцето на Сърнена гора на около 68 км северно от гр. Пловдив, на 780 м.н.в, естествено защитено от планинските склонове, които го заобикалят се намира китното селце Свежен. И въпреки, че се намира в Средна гора, над селото "висят" кулите и връх Ботев от Стара планина.

Къщите са разположени по двата бряга на Свеженската река, като образуват две махали. На мястото на най-красивата чорбаджийска къща в селото, опожарено при турските набези, днес гордо се извисява часовникова кула, която отмерва времето в красивото и спокойно селце. Тук може да се видят точно 101 къщи, запазени още от времето на Възраждането, та дори и от преди това като 15 от къщите са на над 300 години. Тези къщи сега са обявени за архетуктирни паметници. Сега в селото има останали около 100-на души, но все повече хора си купуват тук имоти и възстановяват стария му облик.

Къщата разполага с апартамент на втория етаж , който се състои от две тройни стаи , баня , кухня и трапезария към тях. Има най-необходимото за всеки дом : пералня , печка , посуда, ютия с дъска за гладене, телевизор с кабелна телевизия на VIvacom.

Местоположение:
Цялата къща: 7 гости
Двойни стаи: 1
Тройни стаи: 2
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0877 *** ***
покажи телефона
Йорданка Гибинска
Йорданка Гибинска