Къща за гости Власковските къщи

село Орешак · община Троян, област Ловеч

"Власковските къщи" се намират в махала Калчовска в живописното село Орешак в Троянския балкан. Основната къща е построена през 1808 г. в характерния възрожденски стил и 2 века по-късно реставрирана. При реновирането е запазен изцяло архитектурния й облик, като е постигната пълна автентичност.

Интериорът е богато орнаментиран, a колекцията от старинни мебели, предмети на бита от онова време създава домашния уют на старата българска къща.

"Власковските къщи" представляват ансамбъл от три самостоятелни постройки, с изглед към Балкана. Най-голямата къща е на два етажа. Горният етаж разполага със спалня, с широк миндер, дневна стая с два миндера и кухненски бокс, баня, тоалетна и просторна веранда. Долният етаж е обширна механа с камина, кухня, три миндера, баня и тоалетна.

В непосредствена близост е малка къща, обособена в две гостни стаи.

Третата арт къща е съчетание на модерен и старинен стил. Тя разполага с хол и трапезария, две спални и баня. Мебелите в дневната са със съвременен дизайн, но изработени от съзнателно състарени материали. Подът също е от състарена дървесина. Отоплението е решено с конвектори, климатик и печка, тип камина на дърва. Стръмна стълбичка води към някогашния таван, където сега е втората спалня. Под нивото на къщата, между каменни стени отлежава богата колекция вина за ценители. В атмосфера на рицарски романтизъм можете да се насладите на вина от цял свят. И в двете къщи има дърворезби и картини на известни наши творци, които допълват естетиката.

На двора ще намерите лятна кухня (използваема е и зимата) с газово барбекю и автентична пещ, в която можете да приготвите дори и гергьовско агне и да го споделите с приятели на каменна маса. Романтичната вечер да завършите в шестместно джакузи. Над вас ще бъде само най-яркото звездно небе.

Местоположение:
Цялата къща: 16 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
897 *** ***
покажи телефона
Цветан Власковски