Къща за гости Власковските къщи

село Орешак · община Троян, област Ловеч

Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи Къща за гости Власковските къщи

"Власковските къщи" се намират в махала Калчовска в живописното село Орешак в Троянския балкан.

Основната къща е построена през 1808 г. в характерния възрожденски стил и 2 века по-късно реставрирана. При реновирането е запазен изцяло архитектурния ѝ облик, като е постигната пълна автентичност.

Интериорът е богато орнаментиран, a колекцията от старинни мебели, предмети на бита от онова време създава домашния уют на старата българска къща.

"Власковските къщи" представляват ансамбъл от три самостоятелни постройки, с изглед към Балкана. Най-голямата къща е на два етажа. Горният етаж разполага със спалня, с широк миндер, дневна стая с два миндера и кухненски бокс, баня, тоалетна и просторна веранда. Долният етаж е обширна механа с камина, кухня, три миндера, баня и тоалетна.

В непосредствена близост е малка къща, обособена в две гостни стаи.

Третата арт къща е съчетание на модерен и старинен стил. Тя разполага с хол и трапезария, две спални и баня. Мебелите в дневната са със съвременен дизайн, но изработени от съзнателно състарени материали. Подът също е от състарена дървесина. Отоплението е решено с конвектори, климатик и печка, тип камина на дърва. Стръмна стълбичка води към някогашния таван, където сега е втората спалня.

Под нивото на къщата, между каменни стени отлежава богата колекция вина за ценители. В атмосфера на рицарски романтизъм можете да се насладите на вина от цял свят.

И в двете къщи има дърворезби и картини на известни наши творци, които допълват естетиката.

На двора ще намерите лятна кухня (използваема е и зимата) с газово барбекю и автентична пещ, в която можете да приготвите дори и гергьовско агне и да го споделите с приятели на каменна маса.

Романтичната вечер да завършите в шестместно джакузи.

Над вас ще бъде само най-яркото звездно небе.

Местоположение:
Цялата къща: 16 гости
Къщи: 1
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:

Провеждане на събития

къщата е подходящо място за провеждане на следните събития:

  1. Детски лагер
  2. Семейни празненства
  3. Детски рожден ден
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0897 *** ***
покажи телефона
Цветан Власковски
Цветан Власковски