Къща за гости Зарковата къща

село Жеравна · община Котел, област Сливен

Къща за гости "Зарковата къща" се намира в централната част на Жеравна, но едновременно с това- съвсем близо до гората, на тихо и спокойно място, откъдето се открива чудесен изглед, оргадена от много зеленина и чист въздух.

Къщата е само на 100 метра северно от църква "Свети Николай" и на 50 метра от картинната галерия.

Въпреки многогодишната си история, къщата е изцяло ремонтирана и реновирана. Предлага 6 стаи, които са пригодени както за лятна, така и за зимна експлоатация, тъй като има изградено локално отопление. Има самостоятелен паркинг в двора за 5 коли, затревена площ от 6 нива, удобна както за детски игри, така и за почивка и релакс.

В долепената до къщата механа има голяма трапезария за 30 гости, с уютна камина и удобна, многофункционална кухня, пригодена както за използване от гостите, така и за приготвяне и сервиране на организирано хранене. В малката лятна кухня, изградена в жеравненски стил разполага с барбекю за около 12 души. Тези и други удобства предразполагат както за посрещане на гости за семейни почивки с малки деца, така и за групови и организирани мероприятия.

Особено удобен за малките гости е дворът, който е ограден и обезопасен отвсякъде и родителите могат да са спокойни за децата си. Над къщата, в непосредствена близост е гората и старинната чешма Кринча. Оттук тръгват и многобройни еко маршрути.

Всяка от нейните 6 стаи за гости е със: самостоятелна баня и тоалетна, телевизия, обзаведена в стила и духа на старите традиции, а в някои от стаите са запазени автентични старинни елементи, като иконостас, огнище, вградени долапи, вътрешен кладенец, в който целогодишно има едно и също количество вода и др.

Стаите са разположени на 2 етажа и са характерени с това, че на големите дъбови легла (нарове) - могат да се настанят спокойно гостите на къщата. Настаняването варира от стая с едно легло, до стая с 3 легла.

Минималният брой гости за настаняване в къщата е 14 души, а максималния брой гости е 19 души.

Местоположение:
Цялата къща: 19 гости
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Николай Стоянов