Къща за гости Зарковата къща

село Жеравна · община Котел, област Сливен

Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща Къща за гости Зарковата къща

Къща за гости "Зарковата къща" се намира в централната част на Жеравна, но едновременно с това- съвсем близо до гората, на тихо и спокойно място, откъдето се открива чудесен изглед, оргадена от много зеленина и чист въздух.

Къщата е само на 100 метра северно от църква "Свети Николай" и на 50 метра от картинната галерия.

Въпреки многогодишната си история, къщата е изцяло ремонтирана и реновирана. Предлага 6 стаи, които са пригодени както за лятна, така и за зимна експлоатация, тъй като има изградено локално отопление. Има самостоятелен паркинг в двора за 5 коли, затревена площ от 6 нива, удобна както за детски игри, така и за почивка и релакс.

В долепената до къщата механа има голяма трапезария за 30 гости, с уютна камина и удобна, многофункционална кухня, пригодена както за използване от гостите, така и за приготвяне и сервиране на организирано хранене. В малката лятна кухня, изградена в жеравненски стил разполага с барбекю за около 12 души. Тези и други удобства предразполагат както за посрещане на гости за семейни почивки с малки деца, така и за групови и организирани мероприятия.

Особено удобен за малките гости е дворът, който е ограден и обезопасен отвсякъде и родителите могат да са спокойни за децата си. Над къщата, в непосредствена близост е гората и старинната чешма Кринча. Оттук тръгват и многобройни еко маршрути.

Всяка от нейните 6 стаи за гости е със: самостоятелна баня и тоалетна, телевизия, обзаведена в стила и духа на старите традиции, а в някои от стаите са запазени автентични старинни елементи, като иконостас, огнище, вградени долапи, вътрешен кладенец, в който целогодишно има едно и също количество вода и др.

Стаите са разположени на 2 етажа и са характерени с това, че на големите дъбови легла (нарове) - могат да се настанят спокойно гостите на къщата. Настаняването варира от стая с едно легло, до стая с 3 легла.

Минималният брой гости за настаняване в къщата е 14 души, а максималния брой гости е 19 души.

Местоположение:
Цялата къща: 19 гости
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Николай Стоянов
Николай Стоянов