Къща за гости Жасмин Къща за гости Жасмин Къща за гости Жасмин Къща за гости Жасмин Къща за гости Жасмин

Къща "Жасмин", известна в миналото като "Патаманската къща", е на повече от 250 години. Строена с внимание към всеки детайл, тя е една от най-богато украсените къщи в Жеравна.

През 2005 къщата бе реставрирана и преустроена, като всички автентични дървени орнаменти и детайли са напълно запазени в оригиналния си вид. Разположението на стаите, верандата и външните стени са такива, каквито са били при построяването на къщата. Добавени са само санитарни възли за всяка от стаите.

Жеравна е най-големия архитектурен резерват в България. Със своите над 200 дървени къщи, строени преди и по време на Възраждането, селото е една от предпочитаните туристически дестинации както за български, така и за чуждестранни туристи. Можете да разгледате петте музея, сред които изящно изографисаната църква "Св. Николай" и родната къща на Йордан Йовков.

Самото село и околностите му предлагат богати възможности за туризъм, спорт, лов риболов и други атракции и забавления.

В близост до Жеравна се намират Възрожденските села Медвен, Катунище и Ичера, които могат да се посетят в рамките на един ден. На 16 км е общинският център Котел, където можете да видите единствения по рода си Природонаучен музей, Пантеона на Г. Раковски и др.

Разполагаме със стаи с две, три и четири легла, както и механа за ползване само от гостите на къщата. Всички стаи са със самостоятелни санитарни възли. Общият капацитет е 11 човека.

Къщата има широка веранда на втория етаж (снимката вдясно), подходящо място за сутрешно или следобедно кафе, или просто за се наслаждавате на гледката към отсрещните планински вериги.

Можем да организираме за вас следните атракции:

- конна езда

- палене на лагерен огън

- риболов

- управление на трактор

- излети в планината

Запазена марка на къщата е натуралното, екологично чисто краве или овче кисело и прясно мляко, в доенето и приготвянето на което можете да участвате и Вие.

Местоположение:
Цялата къща: 4 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0877 *** ***
покажи телефона
Жасмин
Жасмин