Апартамент под наем Marina Beach Azur complex

к.к. Св. Св. Константин и Елена · община Варна, област Варна

Апартамент под наем Marina Beach Azur complex

Св. Св. Константин и Елена е първият български Черноморски курорт, също така един от от най-известните и красиви. Плажната ивица е с дължина повече от 3.5 км. с фин пясък.

Намира се само на 8 километра от центъра на Варна, между града и курорта Златни пясъци.

Едно от най-важните условия за развитие на комплекса е наличието на 7 минерални извора, които нямат аналог в Европа.

Уют, тишина и спокойствие, без да ви липсват всички удобства на града.

Плюсове на курорта:

- На разстояние от 600 метра се намира термален комплекс „Аквахаус Термал & Бийч“.

- Тук се намира и старият манастир „Св. Св. Константин и Елена”, чиято история не е известна, но се знае, че през първата половина на XIX век е бил възстановен. Благоприятният климат в местността и наличието на лековити минерални води са направили мястото популярно и то се е развило като курорт още в началото на ХХ век.

- Наблизо се намира и дворецът Евксиноград – лятна резиденция на българските монарси Александър І, Фердинанд І и Борис ІІІ.

- Ботаническа градина – Екопарк Варна

- В курортния комплекс има тенис кортове, детски площадки, разнообразни водни атракциони, футболно игрище, водни ски, сърф, джетове, слънчеви бани, магазини (LIDL), ресторанти, заведения, поща, аптека и здравен център, открити и закрити минерални басейни и яхтени пристанища с капацитет 40 средно големи яхти.

- Възможностите за отдих и развлечения са многобройни през цялата година. Лятото е изпълнено с настроение, колорит и ухание на море и пясък. Есента и зимата са идеалното време за отпускаща ваканция, съчетана с грижа за здравето и красотата.

В непосредствена близост до курорта се намира Университетската ботаническа градина – Екопарк Варна. Това е първият екопарк в страната, който съчетава изкуствени и естествени екосистеми, разположен на площ от 360 дка. Ботаническата градина е известна със своята богата колекция от ириси, които са повече от 250 разновидности. Археологически находки от II – IV век, разкрити на територията на Университетската ботаническа градина Варна, са „Римска гробница“, „Делвите“, „Римска вила“.

В екопарка се намира и параклисът „Св. Климент Охридски“, изграден в най-високата част на градината с прекрасен панорамен изглед към Варненския залив.

Относно Изворите:

- Едно от най-важните условия за развитие на комплекса е наличието на 7 минерални извора, които нямат аналог в Европа. Те са калциево-магнезиеви, слабоминерализирани и извират от дълбочина от 1800 до 2050 метра под земята с общ дебит 175 л/сек.. Един от изворите се влива директно в морето и е топъл, което го прави доста посещаван почти целогодишно. Температурата на водата е между 40 и 60 градуса.

Минералната вода в Св. Св. Константин и Елена лекува успешно сърдечно-съдови заболявания. А в комбинация с климата въздействието ѝ става още по-силно. Много добре се повлияват и заболявания на ендокринната система - диабет, затлъстяване, подагра и др., заболявания на опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система.

Курортът е известен също като най-подходящото място за възстановяване и рехабилитация след прекарани инфаркти на миокарда. През летните месеци пък се лекуват много заболявания на горните дихателни пътища и някои хронични кожни инфекции като псориазис, за който все още в медицината лек няма. Комбинацията на минералната вода и климата оказва благоприятно влияние върху цялостното състояние на организма, укрепва имунитета и помага за редуциране на стреса и преумора.

История на курорта:

Историята на курорта започва още в древността, когато хората оценили природните дадености на мястото и черпили от силата и енергията му. В наши дни следваме стъпките им, развиваме натрупания опит и традициите, като използваме по най-добрия начин водата като извор на здраве и красота.

Местоположение:
Капацитет: 4 гости
Единични стаи: 1
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
Басейн:
телевизор:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0896 *** ***
покажи телефона
Марин Атанасов
Марин Атанасов