Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини Къща под наем Ирини

Къща за гости "Ирини" се намира в сърцето на "Странджа парк" – с. Бяла вода, общ. Малко Търново, обл. Бургас.

Къщата разполага с леглова база от 11 места.

Селото е на 43 км. от Бургас и на 40 км. от Малко Търново, в подножието на връх Босна (453 м.)

До 50-те години на миналия век името на селото е Конак, което означава "Пътна станция". Известно е с това, че е разположено на кръстопътя, свързващ Константинопол и Черно море. Около селото се намират много манастирчета и параклиси, които са силни енергийни центрове. Църквата в селото е архитектурен паметник и носи името на "Св. Илия".

Празник на селото е 20 юли - също свързан с Пророк Илия.

Туристически маршрути:

- На по-малко от километър в местността "Ряката" се намира манастир "Св. Петка" – покровителка на семейството и на родилките. Пешеходен, маршрут, подходящ за деца и възрастни.

- Новият параклис "Св. Петка Българска", с аязмо. Интересна е историята на построяването на храма: преди много години къщата, на чийто терен е построен храма, е била на възрастна жена - баба Манда, насън и се появила Света Петка и пожелала да се построи параклис. През 2002 г. Св. Петка отправя същото послание и към новата собственичка на къщата - Таня. Тя обаче с учителска заплата не можа да предприеме такъв сериозен проект и нейни приятели ѝ помагат за реализирането на строежа. И в действителност, съновидението се сбъдва - на 30.05.2010 г. новият параклис "Св. Петка Българска" е тържествено осветен.

- Манастирчето "Свети Пророк Илия" се намира на около 4 км северно от село Бяла вода, на самия връх Босна (454 м). До него се стига по черен път, който започва точно срещу отбивката за село Бяла вода. На мястото на днешното манастирче е имало тракийско светилище.

- На 3 км от селото в местността "Марино селище" се намира манастир "Св. Иван Рилски", който е силен енергиен и духовен център. Според Ванга, именно на това място са били убити 7-те духовни водача на Богомилите. Седемте дъба, между които е построено манастирчето, символизират 7 духовни водача. Манастирчето е заключено, ключа е в човек от селото. Нужна е предварителна информация в кого от селото е ключа!

- На 30 мин.път с кола е: "Пътят на зелениката"- с. Кондолово. Невероятна красота през м. май и края на април. Плантации от зеленика!

Къщата е с южно изложение на два етажа, ново строителство - 200 кв.м. Санирана.

Отоплението е с голяма камина с водна риза и бойлер 300 л. топла вода.

Къщата е строена като къща за гости, а не "пригодена" за такава цел.

Обзавеждането е ново и луксозно.

Всяка стая е обзаведена в собствен стил, носещ определена атмосфера - на комфорт, стил и уют.

Всички помещения са със самостоятелен санитарен възел.

От къщата се открива невероятна панорамна гледка към цяла Странджа - българска и турска. Нощно време се виждат светлините на 5 български и 3 турски села.

На първия етаж има механа с камина и напълно оборудвана кухня с всички удобства, WC.

Стая с три легла и веранда.

На втория етаж са разположени три самостоятелни стаи:

* стая 1: 3 самостоятелни легла 90/200 см, тип сандвич/хотелски легла, самостоятелен санитарен възел.

* стая 2: двойна спалня - ковано желязо, WC.

* стая 3: голяма спалня 180/200 см и ъглово легло, WC.

Склад: автоматична пералня, ютия, дъска за гладене.

И трите стаи излизат на панорамна тераса с мека мебел.

Външно барбекю.

Не приемаме домашни любимци.

Местоположение:
Капацитет: 11 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0886 *** ***
покажи телефона
Ирена Цонева
Ирена Цонева