Къща под наем Ла Веранда Къща под наем Ла Веранда Къща под наем Ла Веранда Къща под наем Ла Веранда Къща под наем Ла Веранда Къща под наем Ла Веранда Къща под наем Ла Веранда Къща под наем Ла Веранда

Елѐна е град в Северна България. Той се намира във Великотърновска област, в близост до язовир „Йовковци“. Той е административен център на община Елена. Регионът около Елена е известен като Еленски балкан.Той е разположен в красивата долина на Еленската река. На север се простират Еленските височини, на юг – Балканът.

Северно от града е Чуканското бърдо, където нависоко сред борови насаждения се белее сградата на бившето климатично училище. Зад бърдото се издигат редица височини, изградени от варовици, мергели и пясъчници. Намира се на 38 km южно от Велико Търново, на 215 km от Варна и 280 km от София.

Няколко са природните забележителности в близост до Елена: Марков камък – огромен камък, който според легендата е хвърлен от Крали Марко; Раев камък; Дървото Слона – огромен дъб, на 1300 години, който има един нисък и дебел клон, приличащ на хобот; Христовският водопад; Връх Чумерна; Връх Острец; Връх Симаново На 1 май се провежда възстановеният традиционен събор на Неювската поляна с богата концертна програма и народно веселие. Преди празника на град Елена се провежда конкурс за красота „Царица Елена“, победителката от който е една от водещите фигури в самия празник и т.н.

Поради факта, че се занимаваме отдавна имаме опит и рутина при посрещането на гости. Основно мото "С грижа за клиента".

На 1 май се провежда възстановеният традиционен събор на Неювската поляна с богата концертна програма и народно веселие. Преди празника на град Елена се провежда конкурс за красота „Царица Елена“, победителката от който е една от водещите фигури в самия празник. На 21 май е празникът на града „Свети равноапостоли Константин и Елена“. Празникът се чества всяка година с много тържества, забави, концерти, състезания и др. На този ден абитуриентите от еленското училище „Иван Момчилов“ завършват средното си образование. Общински събор на народните читалища – своеобразен завършек на творческия сезон за самодейните колективи на читалищата е провеждането му всяка година около 24 май на сцена на читалище от общината. Празник на Еленския балкан се провежда два дни през месец юли. На втория ден е съборът на самодейните състави от клубовете на пенсионера „На юг и север от Балкана“. Първият празник Балканът пее и разказва се организира в Елена на Неювската поляна на 20 и 21 юни 1974 година. Оттогава на ротационен принцип се провежда в балканските градове Елена, Дряново, Котел, Трявна, Твърдица и Гурково. В последната събота на октомври се провежда Празник на еленския бут.

Ла Веранда разполага със следните удобства: Безплатен частен паркинг е достъпен на място (резервация не е необходима), Wi-Fi интернет е наличен в целия хотел и е без заплащане, Спа и Уелнес център, допускат се домашни любимци, семейни стаи, барбекю зона.

Свободата да се храните, когато пожелаете.

Двор/градина, спално бельо (цветно), хидромасажна вана/джакузи, сауна, механа с включен комплимент ( бутилка вино), карaоке уредба с блутууд, включени тоалетни принадлежности и мн. др.

Местоположение:
Капацитет: 8 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Приема кучета:
Басейн:
телевизор:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0898 *** ***
покажи телефона
Нели Ташева
Нели Ташева