Стаи за гости Балтовата къща

село Медвен · община Котел, област Сливен

Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща Стаи за гости Балтовата къща

Стаи за гости Балтовата къща, Медвен разполага с леглова база от 11 места.

Балтовата къща за гости е автентичен паметник на културата, запазил старинния си и топъл вид от миналото.

Разположена в китното възрожденско село Медвен, в близост до Жеравна и Котел.

Предлага възможност за почивка и разходка сред природата, в близост е и еко комплекс Синият вир. Предоставя на своите гости уют и всички необходими удобства.

Разполага с изграден кът с автентични народни носии.

Предлагаме на своите гости къща, която се състои от кухня, трапезария, три стаи с двойни легла и една стая с две легла цената е на вечер за цялата къща. Помещенията са уютни, обзаведени са комфортно и разполагат с две бани и тоалетни. Отопляват се с камина с водна риза.

За Ваше улеснение и удобство предлагаме следните допълнителни удобства: телевизори, интернет достъп, дърва за огрев, барбекю и градина.

Село Медвен се намира в източна Стара планина, на 13 км от град Котел. Две са мненията за произхода на името му – някои се позовават на стари пътеписи, които разказват как големи черни мечки се разхождат из горите наоколо, други смятат, че село Медвен идва не от мечка, а от мед, тъй като в миналото имало голямо роене на пчели в селото, a и като цяло пчеларството е добре развито в този район.

Иначе селото не е голямо – само около 300 къщи. От тях 104 са обявени за паметници на културата, като голяма част са строени преди 150 години и са изумително добре запазени.

Най-известна е къщата на революционерът Захари Стоянов и драматурга и творец Стоян Бъчваров.

Местоположение:
Капацитет: 11 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Провеждане на събития

Обектът е подходящо място за провеждане на следните събития:

  1. Младежко парти
  2. Шумни празненства
  3. Фирмено парти
  4. Семейни празненства
  5. Детски рожден ден
  6. Моминско / Ергенско парти
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0879 *** ***
покажи телефона
Мирена Жекова
Мирена Жекова