Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти Вила Роза Дей Венти

На вниманието на всички наши настоящи и бъдещи гости: Желаем да ви съобщим, че от 15/09/2020 г., басейна на вила Роза Дей Венти е вече с допълнителна екстра - термо-помпа "ASTRAL POOLS", с която водата в басейна вече няма да е под влиянието на слънцето, а ще бъде с температура по ваше желание, през деня и през нощта.

С оглед ситуацията около COVID-19, предлагаме за всички които желаят да се откъснат от големия град и да се изолират със семействата си в частна вила, ще правим специални цени за по-малък капацитет от посочения за вилата (за едно семейство с едно или няколко деца или две семейства с по едно или с по няколко деца), тази оферта е валидна само и единствено за резервации извън активния летен сезон и Коледно-Новогодишните празници, при наемане за повече от 14 нощувки.

В Балчик, има 4 големи супермаркета - LIDL, ABC, CBA и Аквилон. Всички те са богато заредени, не са претъпкани с хора, няма опашки пред магазините, ситуацията е коренно различна от тази в големите градове. Също така има 4 аптеки, които също са доста добре заредени.

Обновената морска алея в Балчик е прекрасно място за разходка в един такъв момент, няма забрана за това, а и няма хора в момента по алеята, тъй като летния сезон е все още доста далеч.

Има много други места за разходки, дворовете на всичките ни вили са големи и просторни, нямат нищо общо с депресиращата обстановка от изолацията в големите градове на страната.

Вила "Роза Дей Венти" или буквално преведено от английски "Розата на ветровете" е била предшественика на днешния компас. Символът на Розата се е използвал през средните векове, като основен ориентир от всички пътешественици и мореплаватели. Изобразявана върху картите, тя е давала и вярната посока на ветровете идващи от осемте посоки на света, чиито имена били: Трамонтана, Греко, Леванте, Широко, Мецоджорно, Либечо, Поненте и Мистрал.

Розата на ветровете, този мощен и непреходен пътеводител се превръща и в символ и име на Вила Роза Дей Венти. Вилата е архитектурно и дизайнерско творение на собствениците на вилата – младо семейство, намерило своето място тук в един от най-красивите и живописни градчета в Европа, гр. Балчик. След като завършват окончателно строителството и декорацията на вилата се прокрадва идеята - резултата от техните идеи да бъде споделен и оценен с повече хора, които могат да отседнат тук и да се потопят в уникалната атмосфера на мястото.

Вилата е построена в италиано-испано средиземноморски стил. Тя е съобразена с всички закони на Фън Шуй, древното китайското изкуство за хармонично обзавеждане и начин на живот, както и с принципите на Петте елемента - огън, земя, вода, метал и дърво, симбиотично съчетани във вътрешното и външното пространство на вилата и двора.

За удобство на гостите в двора са обособени няколко и различни места за отдих, обградени от многобройни цъфтящи и вечнозелени цветя и храсти.

Тераса Поненте е едно от най големите и весели места в къщата. Това е зоната с басейна, джакузито и голямата пергола, под която се намират барбекю зоната и удобният диван за отдих и раздумка. Всичко това обградено с красива растителност и тучна зелена ливада.

Широко или още мястото Под сянката на ореха. Отлично място за отдих под сянката на големия орех с чаша хладно бяло вино в ръка, а защо не и за една обедна дрямка на открито.

Леванте или Езерото с рибките и водопада. Място за релакс, медитация или просто място за пиене на сутрешно кафе, съзерцавайки зеленината на алпинеума, красотата на водопада и златните японски риби Кои.

Панорамна тераса Маестрале или голямата панорамна тераса. Тя се намира на най-високото място, на покрива на вилата. От нея се разкрива невероятно красива гледка към морето, града и планинските хълмове. Обособена с кресла за отдих, шезлонги и чадър, терасата може да бъде обитавана по всяко време на деня, но особено живописни и незабравими са моментите по залез слънце и късно вечер, когато лежейки може да се наслаждавате на звездното небе, морския бриз, аромата на цветя и зелена гора идващ от близките хълмове и двора.

Вилата разполага с голямо паркомясто за 4 автомобила с автоматичен портал с дистанционно управление.

Както беше споменато по-горе, дизайна на вилата е изцяло съобразен с древното източното изкуство Фън Шуй и принципите на петте елемента и посоките. Но той не се ограничава единствено с източния стил, а напротив, всяко пространство има своя неподправена стилистика и авторски поглед, като са привнесени и нотки от световните тенденции в интериора.

Вилата разполага с общо 5 спални:

Приземния етаж на вилата е обособен луксозен апартамент във стар български стил, със собствен ход, дневна, спалня с двойно легло и баня.

На първия етаж се намира спалня Библиотека Парижки шик. Тази стая е декорирана в стил Винтидж – Шаби шик, уютна, кокетна с красиви и изискани аксесоари в стилистиката с парижка изисканост и щедро подбрана библиотека с книги в различни стилове на 3 езика, за спокойствието допринася и стилната белокаменна камина. Стаята разполага с удобна спалня, която може да се трансформира и в две единични легла с повдигащ механизъм. Над камината има голям ЛСД телевизор с дигитална телевизия.

На втория етаж има 3 тематични спални с неподправен стил.

„Аква Блу Дзен„ е спалнята, която ви пренася в спокойствието на морската шир и символите на дзен философията и на изтока. Стаята разполага с удобна спалня, която може да бъде разделена на две единични легла с повдигащ механизъм, LED телевизор и много приятен тематичен декор. Спалнята разполага със собствена уединена тераса гледаща към планинската част на града.

Спалня „На плажа”, благодарение на своя 3Д декор и тематично плажните елементи, създава усещането, че се намирате на усамотен плаж далеч от рутината и ежедневието. Спалнята разполага с голямо и удобно легло и голям смарт телевизор с хард диск с хитови филмови заглавия. Спалнята има голяма тераса с прекрасна гледка, от нея може да се слиза директно на двора и басейна. Поставили сме удобен кафе сет за допълнителен релакс и уединение на гостите.

„Романтична Азия” е главната спалня с изключително романтична атмосфера в азиатски стил. Стаята разполага с масивна дъбова спалня, произведена в Китай, красива авторска декорация и голям смарт телевизор с хард диск с много записани филми. Пред спалнята се простира голяма тераса, от която директно може да се слиза на двора и басейна.

Вилата разполага с две бани и две тоалетни, по една на всеки етаж с модерни душ кабини и тоалетни чинии с вградени бидета.

Във вилата има две кухни, едната е във вилата, другата е навън до басейна и барбекюто.

Кухнята в къщата “La cucina” разполага с всички кухненски принадлежности и помощни кухненски машини и уреди: голям двукрил хладилник с фризер, котлони, печка, микровълнова, миялна машина, боклукомелачка, кафемашина, тостер, кана за чай, цитруспреса. Бар-остров, удобен за бърза закуска.

Трапезарията е уютно място декорирано в стил винтидж ърбан шаби шик, тя разделя хола от кухнята. Красивият аквариум със златни рибки привнася допълнителни нотки на уют и спокойствие.

Холът разполага с удобен и стилен кожен диван, красива камина, голям ЛСД телевизор с Play Station 3, много игри в допълнение и дискове с филми. Като допълнение към пространството за любителите на спорта са поставени и фитнес уреди: професионална пътека за бягане и крос тренажор.

Добре дошли във вила „Роза дей Венти” и приятно изкарване!

Спални: 5, капацитет: 10+2

Бани: 3

Етажи: 3

Площ: 290 кв.м.

За резервации, моля, обадете ни се на посочените номера.

Важно! Вила за 1 или 2 нощувки не се отдава, както и за момински, ергенски и друг вид партита!

Местоположение:
Цялата вила: 12 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0878 *** ***
покажи телефона
Велимир Анещев
Велимир Анещев