Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила Вила Царската вила

Наемът на цялата къща за Вас и Вашата компания е в размер на 160 лв. на вечер за две или повече нощувки. За една нощувка цената е 180 лв. Цената е за общо настаняване на до 10 човека. При наемане на къщата от клиенти до 20 години се внася депозит в размер на еднодневен наем, който служи като обезщетение за нанесени щети върху имуществото в къщата или на сградата. Гаранционният депозит Ви се възстановява при напускане на къщата, в случай, че няма установени нанесени щети.

Къща за гости "Царската вила" се намира в с. Батулия, на 29 км. от гр. София и на 14 км. от общинския център гр. Своге.

Районът е прочута вилна зона от 40-те години на 20 век и до сега. Природата е изключително красива, а чистият въздух, бистрите реки и спокойствието привличат множество туристи не само през почивните дни, но и през цялата година.

"Царската вила" в с. Батулия се намира на слънчев скат на 100 метра над река Батулийска, сред красива дъбова гора. Построена е през 1942 г. от бивш служител на цар Борис ІІІ, върху земя, дарена лично от монарха, откъдето носи и името си.

Селските легенди разказват колко често е била място за гуляи на офицери и царски чиновници от тогавашното общество. След 9 септември е национализирана и предложена като подарък от местните партийни величия на Тодор Живков, който обаче не приел. След дълги години разруха вилата основно е обновена и реконструирана през 2008 г.

Капацитетът и е 10 места, разположени в две стаи със спални и възможност за още две легла във вид на разгъваеми фотьойли във всяка от тях, и още една малка спалня на таванския етаж. Спалните разполагат със самостоятелна баня и тоалетна, сателитна телевизия и хладилник.

На разположение на гостите е дневна с автентична камина и напълно оборудвана кухня. Сградата се отоплява с локална парна инсталация, а местоположението и, между високи дъбови дървета, осигурява хлад през горещите летни месеци. Вилата представлява идеален изходен пункт за лов и риболов, за разходки в планината, както и за любителите на диворастящи гъби и билки. Околностите на с. Батулия са известен гъбарски район.

Наблизо се намира Батулийският манастир Св. Никола, паметникът на загиналите в местността Марина мъртвина партизани от войнишкия батальон на Дичо Петров, паметникът на майор Томпсън и много други интересни обекти в радиус от няколко километра.

Местоположение:
Цялата вила: 10 гости
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Отопление:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0888 *** ***
покажи телефона
Георги Захаринов
Георги Захаринов