Това е място, което трудно може да се опише с думи. Трябва да се види. Самата сграда е строена по времето на комунистическия режим в България в планината над Бобошево, на 1000 метра надморска височина. Тогава е била ресторант, изключително популярен в района. Сега всичко е ново и преустроено. Запазени са обаче някои детайли за автентичност и красота.

От София до Бобошево се стига за около 45 минути по магистрала "Струма". Сградата има историческа стойност, защото е построена върху воденица на няколко века. Водата, захранваща въпросната воденица, минава под къщата, а в една от спалните има автентично и работещо воденично колело.

Местността е много силна и духовна. Именно там е бил манастир „Свети Димитър“, от който до днес е останала църквата. „Хасиендата“ дели една ограда с църквата, която е построена между 1481 и 1512 година и е архитектурно-художествен паметник на културата с национално значение.

В непосредствена близост е и църква „Свети Петър и Павел“, която също е на няколко века. На метри от къщата пък има параклис на около 1000 години, който според местните е бил едно от любимите места на самия Свети Иван Рилски. Край къщата за гости има много туристически пътеки. Една от тях води до пещерата, в която е живял Свети Иван Рилски, а друга – чак до Рилския Манастир.

Река Струма, която пресича Бобошево, също е притегателна сила за всички. Местните са направили перфектен плаж на брега, който е в близост и е покрит със страхотен пясък. През лятото е невероятно за събиране на тен и разхлада. Рибарите пък могат да си карат кефа край реката целогодишно)).

Има легла за 10-12 човека. Сградата, която е заобиколена с красива гора, разполага с 4 луксозни спални, голяма дневна с кухненски кът, който е напълно оборудван за приготвяне на вкусна храна. Има и машина за еспресо.

Къщата разполага с две красиви бани и една отделна тоалетна. Има страхотна веранда, половината, от която е покрита. Дворът е голям и озеленен. Има беседка, от която се открива фантастична гледка към Рила.

Местоположение:
Цялата къща: 10 гости
Тютюнопушене:
Приема кучета:
телевизор:
кабелна телевизия:
Отопление:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0886 *** ***
покажи телефона
Аника