Къща за гости Бащин дом

град Априлци · община Априлци, област Ловеч

8-ми Декември Коледни празници Нова Година
  Свободна   Свободна   Заета
Къща за гости Бащин дом Къща за гости Бащин дом Къща за гости Бащин дом Къща за гости Бащин дом Къща за гости Бащин дом Къща за гости Бащин дом Къща за гости Бащин дом Къща за гости Бащин дом

В райската Новоселска котловина в град Априлци се намира обновената от новите собственици къща за гости "Бащин дом". Разположена е на главна улица, на 1км от центъра на града, което я прави леснодостъпна дестинация по всяко време на годината.

Къщата е с максимален капацитет от 26 легла, разпределени в 7 двойни и 4 тройни уютно обзаведени стаи. Всяка от стаите разполага с телевизор, самостоятелен санитарен възел, централно отопление и безплатен WiFi. Тройните стаи са обзаведени с камина. От просторната лятна веранда се открива прекрасна панорамна гледка към Стара планина и връх Ботев.

На разположение на гостите са две трапезарии с камини, напълно обзаведена кухня, барбекю, пещ на двора, открит басейн през лятото. Двете трапезарии се намират една до друга, разделени с преходна врата, и са с капацитет съответно за 18 и 12 човека. В къщата се допускат домашни любимци. По заявка се приготвят домашни вкусотии от района. Не се допуска внасянето на силна озвучителна техника. В къща за гости "Бащин дом" ще намерите домашен уют, топлина и спокойствие, осигуряващи Ви една незабравима почивка. Посетете ни, за да изпитате удоволствието от прекараното време при нас!

Град Априлци е разположен в планински район, в обширна котловина в подножието на първенеца на Стара планина – връх Ботев, недалеч от връх Марагидик. Априлци е град, създаден чрез сливането на 4 големи села, които понастоящем са негови квартали: Ново село, Зла река, Видима и Острец. Сливането става през 1976 г. Името Априлци е избрано в чест на героичното участие на района в Априлското въстание.

Забележителности до град Априлци: Новоселски девически манастир; Изходен пункт за водопад Видимско пръскало, хижа „Плевен“, връх Ботев, Русалийски проход; Маршрут Райското пръскало; Троянски манастир; връх Марагидик; хижа Рай, хижа Амбарица, хижа Тъжа, хижа Васил Левски; Троян - 20 км; Севлиево - 32 км; Габрово - 52 км; Ловеч - 56 км; Карлово - 24 км. За любителите на зимните спортове в близост се намира туристическата местност Беклемето, на 20 км южно от Троян, по пътя към Троянския проход, който свързва северна и южна България. Местността Беклемето (1360 м надм. височина) е част от Национален парк “Централен Балкан”. Ски центърът предлага 2 алпийски писти с влекове (1,2 км) и детска писта с влек, писта за ски бягане, ски гардероби, училище с квалифицирани учители.

Местоположение:
Цялата къща: 26 гости
Двойни стаи: 7
Тройни стаи: 4
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:

Препоръчани обекти наблизо

Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направете запитване
0886 *** ***
покажи телефона
Частен домакин
Частен домакин