Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния Къща за гости Ния

Къща за гости Ния, Смолян разполага с леглова база от 8 места. Намира се в китното село Виево, разположено в Средните Родопи.

Къщата предлага уют и топлина в над 120-годишна къща, в която има механа, външно барбекю, 4 двойни стаи, като две от тях са за семейство с деца, а другите две са за двама човека.

Къщата е оборудвана с централно парно отопление за всяка стая, като са оборудвани с всичко необходимо за Вашата незабравима почивка, самостоятелна баня и тоалетна, спалня, гардероб и телевизор.

Село Виево е разположено на 27 км североизточно от Смолян сред красив планински пейзаж с надморска височина 1100 метра. В селото живеят около 400 души. Всяка последна събота на месец май се провежда празникът на селото. Незабравими са изпълненията на Виевската фолклорна група.

В местността Говедарника, близо до селото, се намира водоизточник Шафрана с лековита вода. На Гергьовден в 00.00 ч. всички се стичат, за да си налеят от водата.

Непосредствено над селото се намират прочутата със своята красота местност, Хайдушки поляни и крепостта Момчил юнак.

В местността Хайдушки поляни има изграден язовир - Картола, който допълнително допринася за колорита на това място. Язовирът е едно удобно място за спортен риболов. Хайдушки поляни е едно от средищата на боевете за освобождението на България. Неслучайно е изграден паметник на преображенци-илинденци, в чест на участниците в Илинденско-преображенското въстание през 1903 г.

За Момчиловата крепост съществуват също не малко легенди. Смята се, че преди да падне под турско владение, хората са успели да изнесат тонове злато от нея, които са скрили в неизвестна и до момента пещера. Момчил войвода или Момчил юнак, както е известен в някои източници, е реална историческа личност. Роден е и е живял през XIV век в Родопите и е известен като закрилник на планината.

В близост е комплекс Пампорово, кулата Снежанка, обсерваторията Рожен, които могат да се посетят и да се разгледат.

Местоположение:
Цялата къща: 8 гости
Двойни стаи: 2
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Басейн:
телевизор:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0879 *** ***
покажи телефона
Николай Маринов
Николай Маринов