Къща за гости Огняновата къща

село Горнова могила · община Габрово, област Габрово

Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща Къща за гости Огняновата къща

"Огняновата къща" се намира на 5 км. от гр. Габрово - с. Горнова могила, в посока планинския комплекс Узана. Самото село е в подножието на историческите Морвежки скали, в близост до стар римски път, на границата на Национален парк "Централен Балкан".

Къщата разполага с 6 двойни стаи, някои от които са със спални, а други с единични легла, като всяка отделна стая има самостоятелен санитарен възел. Къщата е оборудвана с телевизори и със сателитна телевизия. На разположение на гостите са 2 механи, всяка с камина и кухня за самостоятелно приготвяне на храната.

Също така има и външна пещ за агнета, прасета и др., които могат да бъдат приготвени и изпечени по предварително направена заявка. За гостите има също и паркинг за 4 автомобила. Капацитетът на къщата е 12-14 човека.

Местността е изключително атрактивна, като предлага на туристите, търсещи спокойствието на планината, кристално чист въздух и красотата на природата. Свободно се срещат различни животински видове като сърни, елени и др. Като за любителите на лова и риболова има специални места, където биха могли да се отдадат на хобито си. От къщата се открива прекрасна панорамна гледка на всички посоки.

Къщата има 200 годишна история като в момента е реставрирана и предлага всички удобства на гостите си в своя автентичен и уникален вид.

Осъществяваме най-разнообразни офроуд разходки с различни маршрути в околностите на Габрово и в Стара планина. И тъй като и туризмът за наблюдение на живата природа е интересно преживяване, Ви предлагаме и актуални еко маршрути в Централен Балкан.

В тези райони се срещат диви кози, хищни птици и др., и са едни от най-добрите места за биотуризъм в България.

Местоположение:
Цялата къща: 12 гости
Интернет:
Тютюнопушене:
Ресторант:
Приема кучета:
Басейн:
Дати на настаняване
Пристигане Напускане Гости
Направи запитване
0887 *** ***
покажи телефона
Матилда Конова
Матилда Конова