Къмпинг Нестинарка

Къмпинг Нестинарка се намира на Южното Черноморие. Само на 3 км. на юг от град Царево, той е сгушен в живописен залив. Нестинарка е прекрасно място за летуване с невероятно съчетание на планина, плаж, море и спиращи дъха пейзажи. Природните и исторически забележителности са още една причина човек да избере това място за летния си отдих. Къмпингът е сред най-предпочитаните дестинации за любителите на къмпингуването.

Сезонът в Нестинарка започва още през през май и юни. Тогава е спокойно и няма много хора. Прохладата и зеленината, пълноводните реки, наситения тюркоаз на морето и синевата на небето, кристалната вода и пустите плажове са само част от красотата на ранната почивка на морето. Това е идеалното време за приключения с велосипеди и изследване на непознати пътеки в Странджа планина и южното Черноморие.

Нестинарка е къмпинг с бунгала. Намира се на 200 м от плажа, сред зеленината и сянката на широколистна гора и разполага с 26 бунгала. Двадесет и две от тях са напълно реновирани и новообзаведени, всяко с по три легла, маса, два стола, шкафче и хладилник. За тях има общ санитарен възел с дамска и мъжка част съответно с по три тоалетни и бани. Фамилните бунгала са четири, всяко с две стаи с по три легла, шкаф, хладилник, голяма маса с две пейки разположена на покрита тераса и самостоятелен санитарен възел.

Осем от малките бунгала са с нов самостоятелен санитарен възел, напълно реновирани и новообзаведени. В тях има възможност за настаняване на двама или трима души. Идеални са за семейства с деца.

Почиващите могат да ползват барбекю зона с капацитет 20 души, зона за почивка, беседка, както и места за паркиране на автомобили в непосредствена близост до бунгалото. До къмпинга се намира и магазин за хранителни и стоки от първа необходимост, както и машина за кафе.
Нестинарка предлага и възможност за къмпингуване с палатка. За онези, които търсят хотелски комфорт, Царево и съседните летни курорти изобилстват с различни места за настаняване.

Плаж Нестинарка, със своите 550 метра дължина и 90 метра ширина, заема челно място в класацията за най-големи плажове в близост до Царево. Просторен и широк, той осигурява на всеки плажуващ място да се настани необезпокояван. Дъното му е песъчливо, а пясъчната ивица със ситен, нежен пясък. Плажът е охраняем и има платена зона с чадъри и шезлонги и свободна зона. На територията на плажа се намират няколко заведения за хранене и освежителни напитки.

В къмпинг Нестинарка е създадено Сърф училище “Нестинарка”. То предлага обучение в различни ветроходни спортове, като уиндсърф, катамаран, яхта, спускате по вълните с падъл-борд, хавайски сърф или каяк. Гостите на къмпинг „Нестинарка“ ползват постоянно намаление от 30 % при наемане на сърф екипировка.

В началото на летния сезон сърф училището организира детски морски сърф лагери. Децата се учат да карат уиндсърф и хавайски сърф, както и преживяват уникални, морски приключения с каяк, SUP и бодиборд. Училището предлага и семейно – каяк – SUP – развлечение.

Районът около къмпинг Нестинарка е особено подходящ и за туризъм. По река Ропотамо може да се разходите с лодка до устието, където реката се влива в Черно море. Докато пътувате към устието, може да видите красиви, екзотични птици, грандиозната скала “Лъвската глава” и уникални дървета и растителност. Билетът през лятото на 2020 е бил 12 лв за възрастен и 8 лв за дете. Непременно планирайте екскурзия до Беглик Таш, за да се възхитите на майсторските творби на природата.

Ако сте избрали Къмпинг Нестинарка за дестинация на своята лятна почивка и сте пристигнали в Бургас с влак или с автобус, има редовен автобусен транспорт от Бургас до Царево. Автобусите тръгват от Автогара “Юг”, шести перон, според разписанието: “М-БУС” – 7.00 (през Н. Паничарево); 10.00; 12.00; 14.45 (през Росен) “Царевобус експрес” 15.30; 18.30. Цената на билета е 9 лв.