Lake Цигов Чарк

360° Virtual reality

Курортен комплекс Цигов Чарк се намира на брега на язовир Батак, Западни Родопи, и предлага възможности за лов и риболов, водни спортове и забавления.

Цигов Чарк е курорт от типа семейно-развлекателен комплекс. Легловата база наброява 17 000 места, разпределени основно във вили, къщи за гости и малки семейни хотели.

Цигов Чарк е целогодишна дестинация за туризъм и почивка. В летните месеци туристите намират прохлада край брега на язовира и сред дивите борови гори. Популярни са разходките с лодка, водно колело или джет.

Язовир Батак е топ дестинация за риболовен туризъм. Нерядко язовирът дава трофеен улов на различни видове риба. Предпочитано място е за почивка на планина, сред спокойствие и уют, с възможност за риболов целогодишно.

Освен с природни дадености, районат на Цигов Чарк е наситен и с исторически забележителности. Наблизо се намира град Батак, където може да се разгледат историческия музей, Църквата-костница „Света Неделя”,

храм "Свето Успение Богородично" и др.

На югозапад от Цигов Чарк, недалеч се намира град Ракитово и град Велинград. Близо до село Дорково, община Ракитово, се намира крепостта Цепина - средновековна крепост, седалище на деспот Алексий Слав, племеник на цар Калоян.