Елените

Ваканционно селище Елените се намира в южната част на Черноморското ни крайбрежие – само на на 4 км северно от от Свети Влас, на 8 км от курорта Слънчев бряг, на 9 км от Несебър, на 12 км от Равда, на 31 км от Поморие, на 48 км от Бургас и на 7 км южно от нос Емине и 40 км от Обзор. Разположено е в живописен залив.

Строителството на ваканционното селище започва през 1985 г. и е замислено като парк. В комплекса са изградени множество двуетажни и триетажни къщи, луксозни еднофамилни бунгала, вили и хотели. Хотелите и вилите се вписват перфектно в естествената зеленина на ареала, а крайбрежната алея, която свързва всички обекти, граничи с красивата плажна ивица. Това е единственият български курорт с изцяло южно изложение.

Мястото, където е построен комплексът е уникално със своите природни дадености. Зелените Старопланинските хълмове в комбинация със златистите пясъчни плажове правят летния курорт предпочитано място за луксозна почивка. Елените си е извоювал име на първокласен курорт.

Плажната ивица на Елените е с обща дължина от 800 м. Морето тук е чисто и спокойно с дълга плитка зона и безопасно за плуване. Плажовете са поддържани, чисти и предлагат всякакви удобства на гостите си. На плажа са поставени чадъри и шезлонги, които свободно могат да се използват от гостите на хотелите в курорта.

Атракциите са многобройни и във всички случаи, ще задоволят капризите на плажуващите и ще осигурят поредните адреналинови дози за търсачите на екстраординарни преживявания. Тук всеки би уловил своето преживяване, както сърфист своята вълна. Може да изберете кану, водно колело, джет, полет с парашут и още много атрактивни забавления. А може просто да си почивате, наслаждавайки се на слънцето, пясъка и морето.

В курорта има спортни игрища, тенис кортове и конна база. В Анимационния център може да се играе дартс, има пневматични пушки, организират се групи по аеробика, плажен волейбол, стречинг, водна гимнастика, водна топка. Всички услуги и атракции в комплекса се опитват да отгатнат желанията на гостите и да ги удовлетворят.

Усещането за лукс е навсякъде, колко повече в няколкото луксозни хотела в комплекса. Сред тях са 4-звездните – „Андалусия Бийч“, „Атриум Бийч“, „Роял бей“ и „Парк хотел Роял“. Те са на първа линия, със собствени плажове, които предлагат всички удобства и екстри за плажуващите гости.

“Вили Елените” е вътрешно вилно селище на първа линия. Архитектурата и локацията му сред изобилна зеленина, създават усещане за спокойствие и уединение за гостите.

Петзвездните хотели в комплекса са “Зорница Сендс” и “Роял Касъл”. “Роял Касъл” е най-новият. Той е уникален по своята архитектура и дизайн. Петзвездният хотел е разположен на втора линия във Ваканционно селище Елените, на около 300 м от плажа, заобиколен от гора с прекрасна гледка към морето и околностите. Той е истинска забележителност във всеки смисъл на думата.

Всеки хотел предлага на гостите си различни СПА услуги и други релаксиращи и разкрасяващи процедури.

Всички хотели разполагат с ресторанти, които се грижат за храната на гостите си. Освен тях, в комплекс Елените на разположение на гостите има и още 3 а-ла-карт ресторанта. Достъпът до тях е базиран на броя нощувки в комплекса. Изисква се предварителна резервация със сътрудник Гест Рилейшънс в хотела, в който сте избрали да отседнете. А-ла–карт ресторантите са бонус към основния пакет и местата в тях са до изчерпване на количествата.

Разбира се, гостите на комплекса не са ограничени да избират и сред многобройните заведения в близките Свети Влас и Слънчев бряг. Предложенията са наистина са в изобилие.

Ресторант Cactus е изискано заведение в Свети Влас, на самия бряг на морето. Тук има възможност да се организира семеен обяд, хубава лятна вечер или парти с приятели. Клиентите могат да опитат екзотични супи, вкусни ястия, риба и рибни деликатеси. Романтика, екзотика и професионализъм съчетани в едно, а изживяването е неповторимо с изключителния изглед към залива.

Гръцки ресторант Аераки е разположен на първа линия на плажа в Диневи Ризорт, в Свети Влас. В типичен за морския бряг стил, решен в бели и сини нюанси, ресторантът предлага освен гръцка кухня, богат избор от морски и рибни деликатеси, обедно меню, на фона на лека музика с гледка към морето.

Други места за настаняване в околността предлага Свети Влас – Вила Сън Палас, Семеен хотел Черно море, Семеен хотел Берое, Вила Ани и други.

В близост се намира къмпинг Свети Влас, където има възможност за настаняване в бунгала и на палатки.

До Елените най-лесно може да стигнете с личен автомобил, но може да използвате и добре организирания транспорт в община Несебър, където връзката със Слънчев бряг, Свети Влас и Елените е ежедневна и по разписание.
През лятото до Елените пътуват по разписание и редовни автобуси от София.

Кои са близките до места, които бихте могли да посетите, докато гостувате в Елените – Несебър, Слънчев бряг, Равда и Свети Влас са най-близките дестинации, но можете да си планирате ден за туризъм на север – Местността Иракли и нос Емине, а на юг – да стигнете до Поморие и да посетите открития музей на солта, както и манастира “Свети Георги” и Поморийската куполна гробница.